Το μερεντοψωμο...στην αλμυρή εκδοχή!θα τριξουν τα πιρούνια!

Το μερεντοψωμο…στην αλμυρή εκδοχή!!!!!!!!!!!Ιθα τριξουν τα πιρούνια!

Υλικά
500 γρ αλεύρι  για ολες τις χρησεις
2 αυγά
μισο κουταλακι κρυσταλλική ζάχαρη
180 ml φρέσκο γάλα χλιαρό
80 γρ βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου
7 γρ ξερή μαγιά
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο γάλα με ένα κουτάλι, ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά μας, αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει ελαφρά με ένα πιρούνι. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και στο τέλος το λιωμένο Βιτάμ. Αρχίζουμε ζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη μέχρι να τη νιώθουμε μαλακή και να μη κολλάει στα χέρια μας. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά να διπλασιάσει τον όγκο της. Μόλις φουσκώσει, τη χωρίζουμε σε 4 ίσα περίπου μέρη. Τα κάνουμε μπαλίτσες.
Τοποθετουμε το πρωτο φυλλο ζυμης βαζουμε σαλτσα,ρίγανη,μαυροπιπερο,κασέρι τριμμένο,ζαμπον και μπεικον σε φετες και τελος πιπερια η οτι αλλη γεμιση θελουμε!

Τοποθετούμε και το δεύτερο φύλλο ζύμης επαναλαμβάνουμε με τη γεμιση, ρίχνουμε και το τρίτο φύλλο μας βάζουμε ξανά γεμιση και το καλύπτουμε με το τελευταίο τέταρτο φύλλο μας.Αρχίζουμε και χαρακώνουμε γύρω γύρω το φύλλο μας
Έπειτα αρχίζουμε και στρίβουμε το κάθε κομμάτι μας ένα δεξιόστροφα και το επόμενο αριστερόστροφα.
Το Βάζουμεπάνω σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 28-30 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 βαθμούς περίπου 1/2 ώρα, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Το μερεντοψωμο...στην αλμυρή εκδοχή!θα τριξουν τα πιρούνια!
Καλή επιτυχία!
Η φωτο ειναι απο την Κική Κυρκοπουλου!
Τη συναρμολογηση βημα βημα μπορειτε να τη δειτε εδω 

stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες

Close