Σοκοφρέτα! Η συνταγή!

Και ποιος δε ξετρελαινέται για σοκοφρέτα!

Γιατί να μην τη φτιάξουμε μόνοι μας λοιπών?

Εκτέλεση
Φτιάξτε τη γέμιση. Σε ένα μπολ βάλτε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάλτε την κρέμα γάλακτος, το κακάο και τη γλυκόζη. Τοποθετήστε τη σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση. Αδειάστε το καυτό μείγμα πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε με αυγοδάρτη. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε, μέχρι να λιώσει τελείως και να έχετε μια λεία κρέμα.
Πάρτε ένα φύλλο γκοφρέτας και απλώστε λίγη γέμιση, βάλτε ένα δεύτερο φύλλο γκοφρέτας, μετά γέμιση, ακόμα μια γκοφρέτα, γέμιση, και τελειώστε με ένα φύλλο γκοφρέτας. Τυλίξτε με διάφανη μεμβράνη τις σοκοφρέτες και βάλτε τις στο ψυγείο για 2 ώρες, εωσότου παγώσει η γέμιση.
Φτιάξτε την επικάλυψη. Λιώστε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας την ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν λιώσει, προσθέστε το ηλιέλαιο και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Βγάλτε τις σοκοφρέτες από την κατάψυξη και κόψτε σε τετράγωνα διαστάσεων 6 x 6 εκ. Βουτήξτε τις στην επικάλυψη και βάλτε τις για 20΄ στο ψυγείο να κρυώσουν.
Συχνά λάθη: Όταν λιώσετε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων, βάλτε τον σε χαμηλή ένταση και φροντίστε να ανακατεύετε κάθε 15΄΄ με ένα κουτάλι, αλλιώς θα σας καεί.
TIP: Μπορείτε στην επικάλυψη να προσθέσετε και καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

Close