Φτιάξε την πιο γλυκιά και γρήγορη πίτα με γέμιση σοκολάτα!
 
Τέλεια ιδέα για πρωινό ή για τον καφέ σου! Φτιάξε αυτή την… σοκολατένια πίτα και θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!


Υλικά:

200γρ. κουβερτούρα  κλασική
125γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
125γρ. μαλακό βούτυρο
125γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
2 αυγά
1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
2 ζύμες σφολιάτας
1 κρόκο
Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 220°C βαθμούς.Προετοιμάστε την τάρτα σοκολάτας: ψιλοκόψτε τη κουβερτούρα και λιώστε τη σε μπεν μαρί, χωρίς να προσθέσετε νερό. Ανακατέψτε με σύρμα σε ένα μπολ την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και «αφρώδες».Προσθέστε τα αμύγδαλα σε σκόνη, την λιωμένη σοκολάτα, τα δύο αβγά (ρίχνοντάς τα ένα ένα μέχρι να απορροφηθούν καλά) και την κανέλα. Ανακατέψτε καλά.Ξετυλίξτε την ζύμη μέσα στο ταψί κρατώντας την διαφάνεια με το ένα χέρι σταθερή και τραβώντας το φύλλο με το άλλο. Γεμίστε το κέντρο με το μείγμα σοκολάτας αφήνοντας 2 εκ. κενό περιμετρικά.Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο και κολλήστε τις άκρες μεταξύ τους με τα δάχτυλά σας περιμετρικά. Σφραγίστε καλά με ένα πιρούνι.Με ένα πινέλο αλείψτε την επιφάνεια της ζύμης , για να ροδίσει, με τον κρόκο αβγού. Κάντε τρύπες με ένα μαχαίρι στο φύλλο για να μη φουσκώσει πολύ κατά το ψήσιμο.Ψήστε την πίτα για 17’ λεπτά περίπου στο φούρνο σας (η πίτα πρέπει να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές).

Close