Ποντιακή τσουκνιδόπιτα

Μια πολύ θρεπτική και υγιεινή πίτα είναι η Τσουκνιδόπιτα ή Ποντιακή πίτα με κιντέατα. Μην σας τρομάζει η ιδέα της τσουκνίδας. Η γεύση της είναι σαν της χορτόπιτας και ίσως πολύ καλύτερη.

Εκτέλεση: 
Φτιάχνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια ανοίγουμε φύλλα όσο πιο λεπτά μπορούμε.
Για την γέμιση:
Πλένουμε καλά τα κιντέατα (τσουκνίδες) και τις ζεματίζουμε, σε βραστό νερό. Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι για φύγουν όλα τα υγρά.
Στη συνέχεια, αφού στραγγίσουν καλά, βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Μόλις ροδίσουν, προσθέτουμε και τις τσουκνίδες και μαζί το πιπέρι και το μαϊντανό και τον άνηθο. Αλάτι προσθέτουμε μόνο αν δεν βάλουμε το τυρί.
Ανακατεύουμε τα αυγά με τη φέτα που έχουμε θρυμματίσει. Αυτά μπορούμε να τα παραλείψουμε και γίνεται νηστίσιμη.
Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα μισά φύλλα λαδωμένα, το ένα πάνω στο άλλο. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα της γέμισης και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και αυτά λαδωμένα.
Χαράζουμε με μαχαίρι όλη την επιφάνεια της πίτας και αλείφουμε, με λάδι. Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Απολαύστε την. Καλή σας όρεξη!

Close