Πάστα από το Σουμερλί με μπισκοτα από τη Μυρτώ Αγγέλου

 

Μια φανταστική πάστα που άνετα μπορεί να σταθεί και σα τούρτα και είναι πολύ εύκολο να τη φτιάξετε!

ΥΛΙΚΑ για το παντεσπανι
3 αυγά
1 φλυτζ ζαχαρη
μισο φλυτζ νερο
μισο φλυτζ σπορελαιο
2 φλυτζ αλευρι
2κγ μπεικιν
βανιλια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ
2 φλυτζ γαλα κρυο. (αν θελουμε το παντεσπανι μας να γινει πιο γλυκο…μπορουμε να προσθεσουμε σιροπι απο γλυκο του κουταλιου )
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΥΤΙΓΚΑ
2 φακελ ανθος αραβοσιτου σοκολατας
2 πακετα μπισκοτα σοκολατενια
1 φακελακι σαντιγυ
7 κουπες γαλα για την κρεμα
1 φλυτζ γαλα για την σαντιγυ.
Για το πασπαλισμα…κακαο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη και τη βανιλια, μεχρι να αφρατεψουν.Προσθετουμε το γαλα και το νερο σιγα σιγα. Καλυτερα με μια σπατουλα για να μην χασουν τα αυγα τον αερα.
Κοσκινιζουμε το αλευρι με το μπεικιν και ριχνουμε στο μειγμα μας.
Προθερμαινουμε το φουρνο μας στους 180 β και ψηνουμε για 10 με 15 λεπτα..δοκιμαζουμε με μια οδοντογλυφιδα.
Μολις βγει απο το φουρνο , το τρυπαμε με ενα ξυλινο καλαμακι και ριχνουμε το κρυο γαλα να παει παντου.
Φτιαχνουμε την κρεμα.
Τοποθετουμε πανω στο παντεσπανι μας ενα λεπτο στρωμα κρεμας.
μετα ενα στρωμα μπισκοτων.
ενα στρωμα κρεμας
ενα στρωμα μπισκοτων
και τελειωνουμε με ενα στρωμα κρεμας.
Βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει.
Αφου παγωσει ..ετοιμαζουμε τη σαντιγυ.
Την βαζουμε πανω απο την κρεμα..σε οποιο σχεδιο θελουμε.
Πασπαλιζουμε με κακαο.
Ξαναβαζουμε στο ψυγειο για αρκετες ωρες.
Κοβουμε και απολαμβανουμε!

παστα1

 

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

Close