Μαμαδιστικα μπισκοτακια σοκολατας
 

 

Αυτά τα σπιτικά κουλουράκια εκτός από πολύ νόστιμα έχουν και τέλειο σχήμα. Είναι παιχνιδιάρικα και τα παιδιά σας θα τα λατρέψουν. Το καλό με την ζύμη των μπισκότων αυτών είναι ότι μπορείτε να την καταψύξετε για αρκετές μέρες και να τα φτιάξετε όποτε θέλετε. Έτσι όταν έρθει κάποιος καλεσμένος ή έχετε όρεξη για κάτι γλυκό βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο, την κόβετε σε κομμάτια και ψήνετε τα μπισκοτάκια.
Καλές γλυκές μαγειρικές!
 
Υλικά:
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο (227γρ.)
  • 1 κούπα ζάχαρη (207γρ.)
  • 2 κρόκους αυγών
  • 4 κουταλάκια του γλυκού (16γρ.) εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι (405γρ.)
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ (18γρ.)
  • 6 κουταλιές της σούπας (40γρ.) άγλυκο κακάο, αναμεμειγμένο με 2 κουταλιές της σούπας (28γρ.) λιωμένο βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας γάλα
 
Εκτέλεση:
  1. Λιώνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο μέσα σε 2 κουταλιές της σούπας γάλα για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Προσθέτουμε 6 κουταλιές της σούπας κακάο και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
  4. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί, σε ένα μίξερ, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
  5. Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, έναν κάθε φορά χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  6. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, στη συνέχεια, 2 κουταλιές της σούπας γάλα χτυπώντας μέχρι να αναμιχθούν καλά.
  7. Σε ένα μίξερ με χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε σταδιακά τα κοσκινισμένα ξηρά συστατικά και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, αυξάνουμε την ταχύτητα σε μέτρια και χτυπάμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει με ευκολία από την πλευρά του μπολ.
  8. Χωρίζουμε τη ζύμη. Αφαιρούμε περίπου ¾ της ζύμης και την αφήνουμε στην άκρη. Αυτό το κομμάτι θα είναι η ζύμη βανίλιας.
  9. Στη ζύμη που έχουμε στο μπολ του μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στη ζύμη. Έτσι θα έχουμε τη ζύμη σοκολάτας.
  10. Πλάθουμε τη ζύμη βανίλιας και σοκολάτας σε μπάλες και κόβουμε κάθε μπάλα σε δύο ίσα μέρη.
  11. Σε μία λαδόκολλα απλώνουμε την ζύμη βανίλιας σε ένα ορθογώνιο 18×20 εκατοστών. Επαναλαμβάνουμε με τη ζύμη σοκολάτας.
  12. Απλώνουμε τη ζύμη σοκολάτας πάνω στην ζύμη βανίλιας και αφαιρούμε την λαδόκολλα. Πιέζουμε ελαφρά από πάνω με ένα πλάστη για να κολλήσει η ζύμη βανίλιας με την ζύμη σοκολάτας.
  13. Με την μικρότερη πλευρά προς το μέρος μας, διπλώνουμε τη ζύμη σφιχτά σε ένα ρολό, το τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
  14. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το άλλο μισό της βανίλιας και της σοκολάτας για να κάνουμε την δεύτερη παρτίδα μπισκότων.
  15. Μετά από περίπου 30 λεπτά βγάζουμε τα ρολά από το ψυγείο και τα ξετυλίγουμε στον πάγκο για να διατηρήσουμε το κυκλικό τους σχήμα και για να μην ισοπεδωθεί η μία πλευρά.
  16. Τυλίγουμε τα ρολά σφιχτά και πάλι σε πλαστική μεμβράνη, τα βάζουμε στην κατάψυξη σε ασφαλές δοχείο για περίπου μια ώρα ή τα διατηρούμε στην κατάψυξη και ψήνουμε όποτε θέλουμε.
  17. Όταν είμαστε έτοιμοι να τα ψήσουμε, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  18. Ξεπαγώνουμε τα ρολά μπισκότων ελαφρώς και τα κόβουμε σε κομμάτια μισού εκατοστού σε πάχος με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  19. Τοποθετούμε τις φέτες μπισκότων σε ένα ταψί με επένδυση λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 -20 λεπτά.
  20. Αφαιρούμε τα μπισκότα από το ταψί και τα βάζουμε σε μία σχάρα για να κρυώσουν

Close