Μπράουνι με τραγανή καραμέλα
 
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Υλικά για 8 άτομα

Υλικά
Για τα μπράουνι
-120 γρ. σοκολάτα σε κομματάκια
-125 γρ. βούτυρο
-1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
-2 αβγά
-100 γρ. αλεύρι
-1 κουτ. σούπας κακάο
 
Για την τραγανή καραμέλα
-2 φλιτζάνια ζάχαρη
-1/2 φλιτζάνι νερό
-1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-60 γρ. βούτυρο
-70 γρ. γκοφρέτες ρυζιού
Για το γλάσο
-300 γρ. σοκολάτα 70% κακάο κομμένη
-125 γρ. κρέμα γάλακτος

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λιώνουμε σε μικρό κατσαρολάκι τη
σοκολάτα με το βούτυρο μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Χτυπάμε στο
μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά, το αλεύρι και το κακάο. Προσθέτουμε το
μείγμα σοκολάτας και βουτύρου και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε με χαρτί
ψησίματος μια φόρμα διαμέτρου 20 εκατοστών και ρίχνουμε μέσα το μείγμα
των μπράουνι. Ψήνουμε στους 180°C για μισή ώρα. Βγάζουμε από τον φούρνο
να κρυώσει. Ετοιμάζουμε παράλληλα την καραμέλα: Βάζουμε τη ζάχαρη με το
νερό σε τηγάνι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα.
(Πρέπει να προσέξουμε να μην σκουρύνει πολύ, γιατί πικρίζει).
Προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε
προσεκτικά. Ρίχνουμε και τις ρυζογκοφρέτες σπασμένες σε πολύ μικρά
κομματάκια. Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει λίγο. Απλώνουμε το μείγμα
της καραμέλας πάνω από τα μπράουνι. Ετοιμάζουμε το γλάσο: Λιώνουμε τη
σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος. Καλύπτουμε
τη στρώση της καραμέλας με το γλάσο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει σε
θερμοκρασία δωματίου. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες αποκλειστικα για παιδια
πηγη

Close