Τριπλό κέικ φουντουκιού με μερέντα!

Σήμερα σας έχω καταπληκτική συνταγή από τη φίλη μου την Άννα  Τριπλό κέικ φουντουκιού με μερέντα,μια συνταγή, που ειλικρινά αυτό το κέικ είναι από τα καλύτερα που έχω φάει.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ :

− 450 γρ. βούτυρο LURPAK
− 350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
− 150 γρ. φουντούκι
− 9 κρόκοι αυγών
− 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλική για τη μαρέγκα
− 9 ασπράδια αυγών
− 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσης( δεν θέλουμε να φουσκώσει καθόλου)
− 60 γρ. κόρν φλάουρ
− 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
− 30 γρ. κακάο
− merenda
Εκτέλεση:

Αλέθουμε τα φουντούκια σε σκόνη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τα 350 γραμμάρια ζάχαρη και τη σκόνη φουντουκιού έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα. Αδειάζουμε σε άλλο σκεύος. Χτυπάμε στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, τα ασπράδια μαζί με τα 100 γρ. ζάχαρη σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και τα προσθέτουμε στο μείγμα σιγά σιγά, ανακατεύοντας απαλά.
Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία ίσα μέρη. Στο πρώτο μείγμα προσθέτουμε τον στιγμιαίο καφέ, τον οποίο έχουμε διαλύσει σε λίγο ζεστό νερό, στο δεύτερο το κοσκινισμένο κακάο και το τρίτο μέρος το αφήνουμε ως έχει. Αδειάζουμε τα μείγματα σε ταψάκια αλουμινίου ή ταψάκι με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 24 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Κολλάμε τα κέικ μεταξύ τους με πάστα σοκολάτας (βάλτε αρκετή merenda). Καλύπτουμε με την πάστα σοκολάτας και όλη την εξωτερική επιφάνεια του κέικ.
Καταπληκτικό γλυκό!

Τριπλό κέικ φουντουκιού με μερέντα!
Τριπλό κέικ φουντουκιού με μερέντα!

Close