Σοκολατένια Αποθέωση

ΜΜΜ….ΛΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ

Οδηγίες
Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και τη ζάχαρη. Προς το τέλος  προσθέστε μία προς μία κουταλιά της σούπας ζεστό νερό. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ, ρίξτε κι ανακατέψτε απαλά σε ένα λαδωμένο ταψί και το μεγέθους 23×32 cm. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Βάλτε την ζελατίνη σε χυμό πορτοκαλιού και το αφήνουμε για περίπου δέκα λεπτά να φουσκώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε μια παχιά κρέμα. Ζεσταίνουμε τον Χυμό με ζελατίνη ελαφρά και προσθέστε στη χτυπημένη κρέμα. Αναμείξτε καλά

Για το γλάσο, σε μέτρια φωτιά βάλτε να ζεσταθούν όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα. Αφήστε το να κρυώσει.
Πάνω στην κρέμα ρίχνουμε το γλάσο και αφήστε το αρκετές ώρες να κρυώσει έτσι ώστε να ενισχυθούν και να συνδυαστούν οι γεύσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Το πορτοκάλι περιέχει οξέα που θα ενισχύσουν την κρέμα  από την ανάμειξη με το χυμό, οπότε αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ζελατίνη μπορεί να παραλειφθεί.

πηγή και φώτο από εδώ https://www.maminajela.com/2014/02/penaste-jaffa-kocke.html

Close