Γιορτινό Χριστουγεννιάτικο Κέικ

Απ’ έξω μοιάζει με ένα κλασσικό κέικ με γλάσσο σοκολάτας…. Μέσα όμως…. Μέσα…. όμως…..δείτε:

ΥΛΙΚΑ:
Κέικ βανίλιας
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2κ.τ.γ. αλάτι
1 κούπα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 ½ κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
2 βανίλιες
4 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα γάλα

Κέικ σοκολάτας
2/3 κούπα κακάο άγλυκο
1/2 κούπα γάλα
καραμέλες μέντες (τα χριστουγεννιάτικα μπαστουνάκια)
1 κ.τ.γ. χρώμα κόκκινο ζαχαροπλαστικής
1 κ.τ.γ. peppermint εκχύλισμα (ανάλογα με το πόσο έντονη γεύση μέντας θέλετε)
1/2 κούπα τριμμένες καλαμέλες μέντας.

Γλάσο σοκολάτας
1/4 κούπα βούτυρο
3 κούπες κακάο σκόνη
2 ½ κούπες αποβουτυρωμένο γάλα
1 ½ κούπες άχνη ζάχαρη
1 κ.τ.γ βανίλια ή μέντα εκχύλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Σε ένα μέτριο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε στο μίξερ, το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Έπειτα βάλτε την βανίλια.
Προσθέστε τα αυγά ένα- ένα. Πρώτα θα ανακατεύτε καλά το ένα αυγό και μετά θα ρίχνετε το άλλο.

Χαμηλώστε ταχύτητα και προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι στα υγρά σας υλικά. Τέλος βάλτε και το γάλα.
Βγάλτε σε ένα ξεχωριστό μπολ 3 κούπες απο το έτοιμο μείγμα σας.
Σε αυτό το ξεχωριστό μείγμα προσθέστε το κακάο και το γάλα απο τα υλικά που σας δώσαμε για το κέικ σοκολάτας.
Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πάρτε άλλες 2 κούπες απο το αρχικό σας μείγμα, και βάλτε το σε ένα τρίτο μπολ.
Ανακατώστε έκει μέσα το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, το εκχύλισμα μέντας, και τις τριμμένες καραμέλες μέντας μέχρι να ανακατευθούν καλά.
Σε μια φόρμα θα ρίξετε λίγο μείγμα σοκολάτας, θα ρίξετε το κόκκινο όλο, μετά το βανιλένιο και τέλος το υπόλοιπο σοκολατένιο.
Ψήστε για 50-60 λεπτά, ή μέχρι ένα ξυλάκι που θα βάλετε μέσα στο κέικ θα βγαίνει καθαρό.

Μόλις ψηθεί αφήστε το να κρυώσει εντελώς και αναποδογυρίστε το στην πιατέλα σας.
Φτιάξτε το γλάσσο, ανακατεύοντας το βούτυρο, το κακάο, και το αποβουτυρωμένο γάλα σε ένα κατσαρολάκι.
Φέρτε το σε σημέιο βρασμού ανακατεύοντας τακτικά.
Μόλις πάρει βράση, αφήστε το 1 λεπτό και αφαιρέστε.
Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε μέσα την ζάχαρη άχνη και εκχύλισμα.
Περιχύστε πάνω απο το κέικ και πασπαλίστε με τριμμένες καραμέλες.
πηγη

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 


πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

Close