Φτιάξτε σως καραμέλας και ροζ θαλασσινό αλάτι.

Ανοίγω την ενότητα των χειροποίητων δώρων για τις γιορτές με αυτές τις δύο εύκολες και γρήγορες προτάσεις, σως καραμέλας και θαλασσινό αλάτι χρωματισμένο με χυμό ροδιού. Διαλέξτε όμορφα βαζάκια, στολίστε τα με κορδέλες, αφιερώστε ελάχιστο χρόνο για την εκτέλεση των συνταγών και έχετε δύο
πρωτότυπα δώρα φτιαγμένα από τα χεράκια σας.

    Υλικά

  • αλατι χοντρό θαλασσινό (την ποσότητα που θέλετε για το βαζάκι σας)
  • ροδι λίγες σταγόνες φρέσκο χυμό

Για το ροζ θαλασσινό αλάτι:

Στρώστε ένα κομμάτι λαδόκολλας σε ένα ταψάκι. Απλώστε το αλάτι και ρίξτε λίγες σταγόνες χυμό ροδιού. Ανακατέψτε το με ένα πιρούνι μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρώμα παντού. Προσθέστε σταδιακά κι άλλο χυμό ροδιού ανάλογα με την ποσότητα του αλατιού ή την ένταση του χρώματος που θέλετε να δώσετε. Αφήστε να στεγνώσει τελείως, κατά προτίμηση όλο το βράδυ, πριν το αποθηκεύσετε στο βαζάκι σας. Χρησιμοποιήστε το στα φαγητά και στις σαλάτες σας.

Για την εύκολη σως καραμέλας:
(για ένα μικρό βαζάκι 175 ml)

SVpost_131220_c

Βάλτε όλα τα υλικά πλην του αλατιού σε ένα κατσαρολάκι. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αρχίσει το μείγμα να βράζει. Χαμηλώστε κατευθείαν τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράζει για 5 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά με στεγνό κουτάλι κατά προτίμηση ξύλινο. Προσέξτε να μην αφήσετε το μείγμα να βράσει έντονα, θέλει πολύ χαμηλή φωτιά, ώστε να σχηματίζονται μικρές φουσκάλες. Μετά τα 5 λεπτά αποσύρετε από τη φωτιά, ρίξτε το αλάτι, ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει τελείως. Μεταφέρετε τη σως στο βαζάκι και διατηρήστε τη στο ψυγείο. Χρησιμοποιήστε τη πάνω σε pancakes, βάφλες και σοκολατένια κέικ ή σε συνδυασμό με φρέσκα ή ψημένα φρούτα, μήλα, αχλάδια και κυδώνια.

Close