Πανεύκολο παγωτό με μαρμελάδα

Ενα πολύ αφράτο παγωτό ,με σχεδόν παιδική γεύση που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή και όσο και να παραμείνει στην κατάψυξη δεν γίνεται ενοχλητικά σκληρό!

 

Εκτέλεση
  1. Με το μίξερ σε σταδιακά αυξανόμενη ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και να αρχίσει να σφίγγει.
  2. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια αφράτη και δεμένη κρέμα.
  3. Ρίχνουμε μερικές
    κουταλιές σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και από πάνω ρίχνουμε 2-3
    κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα και λίγη σοκολάτα.
  4. Ανακατεύουμε με
    ένα ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκι και συνεχίζουμε να τοποθετούμε κατά
    αυτό τον τρόπο τα υλικά μας μέχρι να τελειώσουν.
  5. Τοποθετούμε το παγωτό στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
  6. Προτού το σερβίρουμε, το αφήνουμε 10-15′ να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου.
(αντί για κουβερτούρα, αν θέλετε όπως εγώ να αξιοποιήσετε τα πασχαλινά
σοκολατένια σας αυγά, χρησιμοποιήστε 100 γραμμ. σπασμένα με τα χέρια σε
μικρά κομμάτια)
Προετοιμασία :20 λεπτά

 

Μερίδες: 1200 γραμμ. παγωτό

 

Close