Χοιρινό ζαμπόν για όλα τα γούστα

ΧΟΙΡΙΝΟ ΖΑΜΠΟΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ
Υλικα
1 μπουτι χοιρινο χωρις κοκκαλο 3 κιλα χωρις καθολου λιπος
πιπερι που εκανα εγω.Εσεις μπορειτε να βαλετε κοκκινη καπνιστη παπρικα ,καρυ, πιπερι μαυρο και οτι γενικα μπαχαρικο σας αρεσει
δυχτακι απο τον κρεοπωλη σας
Για την αλμη
6 κ σ μελι
6 κ σ αλατι
8 φλυτζανια χλιαρο νερο
κρεμμυδι σε σκονη η σκορδο ο,τι προτιματε
Εκτελεση
Κοβουμε το χοιρινο μπουτι σε δυο μακροστενα κομματια!
Τα τοποθετουμε σε ενα μεγαλο ταπερ με καπακι και ετοιμαζουμε την αλμη μας διαλυμενη καλα !
Αφηνουμε το ταπερ στο ψυγειο για 24 ωρες !
Βγαζουμε τα κρεατα απο την αλμη και τα σκουπιζουμε καλα!Αλειφουμε τα κομματια με τα μπαχαρικα μας!
Βαζουμε το καθε κομματι στο δυχτακι μας και τα τοποθετουμε στη σχαρα του φουρνου μας βαζοντας ενα ταψι απο κατω για τα υγρα!
Ψηνουμε στον αερα στους 145 με 150 βαβμους για 2 ολοκληρες ωρες!
Αναλογα το φουρνο!
Θα πιασει απο πανω μια ωραια κρουστα και φυσικα ειναι ετοιμο για ενα ωραιο κρασακι με διαφορα τυρια!
Ειναι καταπληκτικο!

Χοιρινό ζαμπόν για όλα τα γούσταΧοιρινό ζαμπόν για όλα τα γούστα

Close