Χωνάκια γεμισμένα με σοκολάτα γάλακτος από τον Στέλιο Παρλιάρο

Αυτά τα παγωτίνια δεν γεμίζουν με παγωτό αλλά με μια κρέμα σοκολάτας. Ό,τι πρέπει για τον μπουφέ γενεθλίων.
Υλικά

350 γρ. σοκολάτα γάλακτος
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
κουφέτα τύπου Smarties ή M&M’s
χωνάκια μικρά για παγωτό
Μερίδες: 15-20, Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: 1-2 ώρες
Τεμαχίζουμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε την κρέμα στη φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Λίγο πριν βράσει, την αποσύρουμε και τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία πλαστική κουτάλα έως ότου η σοκολάτα λιώσει. Αφήνουμε να κρυώσει, έτσι ώστε να γίνει μία σταθερή κρέμα (για περίπου 1-2 ώρες). Την βάζουμε σε μια σακούλα κορνέ και γεμίζουμε τα χωνάκια του παγωτού. Γαρνίρουμε με τα Smarties ή τα M&M’s.
Tip
Τα χωνάκια τα διατηρούμε εκτός ψυγείου για να μη πανιάσει το μπισκότο από την υγρασία. Μπορούμε να καλύψουμε την επιφάνεια τους με τρούφα, με τριμμένους ξηρούς καρπούς ή ακόμα να τα βουτήξουμε σε λιωμένη σοκολάτα
πηγη:steliosparliaros.gr

Close