Εύκολα Cookies με σοκολάτα και γέμιση μερέντας

Συνταγή για μαλακά μπισκότα τύπου cookies με σταγόνες σοκολάτας και γέμιση μερέντας ή πραλίνας φουντουκιού απο τη Γωγώ Σαμίου. Κάθε δαγκωνιά και απόλαυση!

ΥΛΙΚΑ για 20 μεγάλα τεμ

120 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική η 1/2 Κούπα ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις η 1,1/2 κούπες αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας ή σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια η τρούφα
150 γρ. Μερέντα

Εύκολα Cookies με σοκολάτα και γέμιση μερέντας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί.

Σε ένα μπολ τοποθετείτε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει καλά το μείγμα.

Εύκολα Cookies με σοκολάτα και γέμιση μερέντας

Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτετε στο μπολ σταδιακά, λίγη ποσότητα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνεται πλήρως.

Τέλος προσθέτετε και τις σταγόνες ή τα κομματάκια κουβερτούρας η την τρούφα και τα ανακατεύετε με σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν.

Εύκολα Cookies με σοκολάτα και γέμιση μερέντας

Βουτυρώνετε ελαφρώς τα χέρια σας κάθε φορά.
Παίρνετε μια αρκετά μεγάλη κουταλιά της σούπας ζύμης σαν ένα μικρο μανταρίνι την οποία πιέζετε στη παλάμη σας για να ανοίξει σαν μια στρογγυλή μικρή πιτούλα.
Μπορεί στην αρχή να μοιάζει πως κολλάει η ζύμη στα χέρια σας όμως αν θα λαδώσετε τα χέρια σας μετά θα είναι εντάξει.
Τοποθετείτε στο κέντρο της 1 κουταλιά σούπας μερέντα και με απαλές κινήσεις των δαχτύλων σας διπλώνετε τη ζύμη έτσι ώστε να καλυφθεί τελείως και “θωρακιστεί” η μερέντα .
Ψήνετε μόνο 12 λεπτά και τα βγάζετε από το φούρνο.
Στην αρχή είναι μαλακά τα αφήνετε άλλα 10 λεπτά έξω για να σφίξουν και μετά τα τοποθετείτε σε μεταλλικό κουτί!!!

Gogo Samiou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Close