Εύκολα λαχταριστά ταρτάκια για κάθε περίσταση!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ:

200 γραμμάρια αλεύρι,
λίγο αλάτι,
2 κρόκους αυγών,
5 κουταλιές της σούπας πολύ παγωμένο νερο,
150 γραμμάρια πολύ παγωμένο αγελαδινό βούτυρο

Τα ζυμωνουμε όλα τα υλικα μαζί 5 λεπτα και βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτα.
Μετα την τοποθετούμε στα.φορμακια και τα ψήνουμε.15 λεπτα στους 175 βαθμούς.
Τα αφήνουμε να κρυωσουν.

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

2 φλυντζανια τσαγιού γάλα,
2 κουταλιές της σούπας.ζάχαρη,
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ,
1 κουτάλια της σούπας αλεύρι,
1 βανίλια,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Ζεσταινουμε το γάλα,τη ζάχαρη και ρίχνουμε διαλυμένο κορν φλαουρ και μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Ρίχνουμε και βούτυρο,βανίλια,κρόκο.
Αφήνουμε να κρυώσει

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

Βάζουμε μπολικη κρέμα στο ταρτακι και διάκοσμου με με διάφορα φρούτα επιλογής μας.

Tzeni Tsanaktsidou‎”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Close