Εύκολη, εντυπωσιακή τούρτα κατσαρόλας!Εγω θα την ελεγα παγωμενη κολαση ειναι τελεια…”

Υλικά για το μείγμα:

2 κουβερτουρες (από 125gr η κάθε μια)
3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
1 πλάκα βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
1 γάλα εβαπορέ (π.χ. ΝΟΥΝΟΥ)
2 ποτήρια νερό
1 πακέτο κορν φλάουρ
Για ντεκόρ:
1 σακουλάκι γκαρνι
1 κούπα γάλα
1 κουβερτούρα
1 κουταλιά ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με τις 2 κουβερτουρες μαζί σε οχι πολύ δυνατή θερμοκρασία. Αφού λιώσει ρίχνουμε την ζάχαρη, το γάλα εβαπορέ, το νερό και μετα απο ενα λεπτό και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει λίγο. Μόλις πήξει βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και αφού σπάσουμε τα μπισκότα σε κομμάτια τα Ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε. Μετά βάζουμε το μείγμα στο τάπερ/ ταψί/φόρμα και αφού το αφήσουμε 5 λεπτά να μην είναι πολύ ζεστό το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Οσο κρυώνει το μείγμα μας κάνουμε το «μείγμα» για την διακόσμηση.
Χτυπάμε 1 φακελάκι γκαρνι με το γάλα για 5 λεπτά Μόλις γίνει σαν μους το βάζουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά.
Μετά τα 15 λεπτά βγαίνουμε το μείγμα που κάναμε με τα μπισκότα και περνούμε το μείγμα με το γκαρνι και το απλώνουμε πάνω.

Τέλος βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων την 3η κουβερτούρα με μια κουταλιά ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά.
Μόλις λιώσει με ένα πιρούνι κάνουμε τα σχέδια πάνω στο γλυκό!!!!

Εύκολη, εντυπωσιακή τούρτα κατσαρόλας!Εγω θα την ελεγα παγωμενη κολαση ειναι τελεια…”

Αντιγόνη Εξα.

Πηγή: i-gastronomie.gr
Close