Ευκόλο Μωσαικό με κουραμπιέδες από το Στέλιο Παρλιάρο

Με τους κουραμπιέδες που θα φτιάξετε ή και με αγοραστούς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εύκολο σαλάμι-μωσαϊκό.

Υλικά
280 γρ. βούτυρο αγελάδας
150 γρ. άχνη ζάχαρη
2 αυγά
50 γρ. κονιάκ
50 γρ. κακάο
500 γρ. κουραμπιέδες, σπασμένοι σε χοντρά κομμάτια
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το χύνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε με τη σειρά τη ζάχαρη άχνη, τα αυγά, το κακάο και το κονιάκ. Όταν το μείγμα γίνει λείο και ομοιογενές, ρίχνουμε τα κομμάτια των κουραμπιέδων και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν καλά με το μείγμα. Το αδειάζουμε σε μια μεγάλη λαδόκολλα και το τυλίγουμε με αυτή δίνοντάς του κυλινδρικό σχήμα. Σφίγγουμε καλά τη λαδόκολλα στις δύο άκρες. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες μέχρι να σφίξει. Έπειτα το ξετυλίγουμε και κόβουμε σε φέτες.

steliosparliaros.gr

Δες και εδώ τι να κάνεις ολά τα γλυκά και τα φαγητα που περισσέψαν

Close