ΕΥΚΟΛΟ πρωτοχρονιάτικο trifle με μαρέγκες και μπισκότα!

Υλικά Συνταγής

Για τις μαρέγκες

3 ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
½ φλ. ζάχαρη
½ φλ. άχνη
χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Για το Trifle

1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35%
300 γρ. τυρί κρέμα με γιαούρτι
1 διπλή συσκευασία (2×154 γρ.) γεμιστά μπισκότα
2 ρόδια καθαρισμένα
1 συσκευασία (115 γρ.) mini μπισκότα γεμιστά
Εκτέλεση

Χτυπάμε τ’ ασπράδια στο μίξερ, μαζί με το αλάτι σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές. Βροχηδόν και πάντα χτυπώντας προσθέτουμε την ζάχαρη.

Κοσκινίζουμε την αχνή, διπλώνοντας απαλά την μαρέγκα με σπάτουλα. Προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά) και τη βάζουμε σε κορνέ. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δυο λαμαρίνες και κόβουμε τις μαρέγκες σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Ψήνουμε στους 80-100ο C για 1 ώρα να στεγνώσουν. Όταν ξεκολλάνε από την λαδόκολλα, είναι έτοιμες.

Διατηρούνται πολλές ημέρες σε αεροστεγές δοχείο.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
Σε μεγάλο διάφανο μπολ κάνουμε στρώσεις με κρέμα, μπισκότο, μαρέγκες και ξανά κρέμα. μπισκότο, μαρέγκα.
Τέλος προσθέτουμε τα mini μπισκότα και τα ρόδια.

 

Πηγή: argiro.gr