Εκπληκτική Τούρτα πραλίνα φουντουκιού, σιρόπι καραμέλας και γλάσο σοκολάτα

Ξεχωριστή γεύση για ξεχωριστούς καλεσμένους! !!

Υλικά

Για το παντεσπάνι:

2 δόσεις παντεσπάνι από sitronella
Για την κρέμα πραλίνας φουντουκιού:
500 γρ τυρί μασκαρπόνε
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
200 γρ nutella ή μερέντα

Για το σιρόπι καραμέλας:

40 γρ βούτυρο
60 ml κρέμα γάλακτος
60 γρ καστανή ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

Για την γκανάζ – ganache (γλάσο σοκολάτας)

100 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ κουβερτούρα σε κομματάκια
Για την διακόσμηση:
Εγώ χρησιμοποίησα ίνες καραμέλας (δες συνταγή μου), κομμάτια καραμέλας, κομμάτια σοκολάτας, χωνάκι παγωτό και διακοσμητική σοκολάτα

Οδηγίες

1.Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι. Ψήνουμε, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε 3 στρώσεις. Η τούρτα μας θα γίνει τριώροφη

Εκπληκτική Τούρτα πραλίνα φουντουκιού, σιρόπι καραμέλας και γλάσο σοκολάτα2. Ετοιμάζουμε το σιρόπι καραμέλας. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο, το αλάτι, την κρέμα γάλακτος και την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά να λιώσουν τα υλικά. Αφαιρούμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε στο ψυγείο να πήξει

Εκπληκτική Τούρτα πραλίνα φουντουκιού, σιρόπι καραμέλας και γλάσο σοκολάτα
3. Ετοιμάζουμε την κρέμα πραλίνας για την γέμιση. Σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε το τυρί μασκαρπόνε, την μερέντα ή Nutella και το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα έως ότου ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μας. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την γκανάς (γλάσο σοκολάτας)

Εκπληκτική Τούρτα πραλίνα φουντουκιού, σιρόπι καραμέλας και γλάσο σοκολάτα
4. Ετοιμάζουμε την γκανάς. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.Προσοχή όχι να βράσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κουβερτούρας. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα δύο υλικά. Αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει

Εκπληκτική Τούρτα πραλίνα φουντουκιού, σιρόπι καραμέλας και γλάσο σοκολάτα
5. Για την συναρμολόγηση. Βγάζουμε την κρέμα πραλίνας από το ψυγείο. Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι σε μια πιατέλα με την λεία επιφάνεια προς τα κάτω. Με ένα κουτάλι της σούπας, καταβρέχουμε ελαφρώς το παντεσπάνι με το σιρόπι καραμέλας. Στην συνέχεια ρίχνουμε την μισή ποσότητα κρέμα πραλίνα και στρώνουμε με ένα μαχαίρι ζαχαροπλαστικής.

Εκπληκτική Τούρτα πραλίνα φουντουκιού, σιρόπι καραμέλας και γλάσο σοκολάτα
6. Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Με το κουτάλι της σούπας ποτίζουμε με σιρόπι καραμέλας το παντεσπάνι. Από πάνω στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμας πραλίνας

Εκπληκτική Τούρτα πραλίνα φουντουκιού, σιρόπι καραμέλας και γλάσο σοκολάτα
7.Σκεπάζουμε με το τελευταίο παντεσπάνι, προσέχοντας η λεία επιφάνεια να είναι προς το πάνω. Στην ουσία επιλέγουμε το καλύτερο και ποιο λείο παντεσπάνι για το τέλος.

Εκπληκτική Τούρτα πραλίνα φουντουκιού, σιρόπι καραμέλας και γλάσο σοκολάτα
8. Με την γκανάς (γλάσο σοκολάτας) γλασάρουμε την τούρτα μας ομοιόμορφα φροντίζοντας να καλυφθούν καλά όλα τα σημεία.

Εκπληκτική Τούρτα πραλίνα φουντουκιού, σιρόπι καραμέλας και γλάσο σοκολάτα
9. Για την διακόσμηση. Εγώ χρησιμοποίησα κομμάτια σοκολάτας γάλακτος αφού τα έκοψα σε τετραγωνάκια. ίνες καραμέλας και κομμάτια καραμέλας, χωνάκι βάφλας για παγωτό και διακοσμητική δίχρωμη σοκολάτα. Μπορείτε επιπλέον να προσθέσετε φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς

Εκπληκτική Τούρτα πραλίνα φουντουκιού, σιρόπι καραμέλας και γλάσο σοκολάτα
10. Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση

Εκπληκτική Τούρτα πραλίνα φουντουκιού, σιρόπι καραμέλας και γλάσο σοκολάτα

Εκπληκτική Τούρτα πραλίνα φουντουκιού, σιρόπι καραμέλας και γλάσο σοκολάτα

Πηγή: cookpad.com
Close