Ένα διαφορετικό μπισκοτογλυκό με άρωμα μήλου-κανέλας!

Ένα διαφορετικό μπισκοτογλυκό με άρωμα μήλου-κανέλας!

Μπισκοτογλυκό με μήλο

Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο πτι μπερ
1 φακελάκι κρέμα στιγμής βανίλια
3-4 μεγάλα μήλα
1 πρέζα κανέλα
γάλα (όσο χρειάζεται για να φτιαχτεί η κρέμα)
1 κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Για το σιρόπι:
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
300 ml νερό
Γαρνίρισμα:
σοκολάτα τριμμένη ή τρούφα

Πώς το κάνουμε:
Στρώνουμε τα μπισκότα σε μέτριο πυρέξ.
Βράζουμε υλικά σιροπιού για 5′, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει (10΄ περίπου) και ρίχνουμε στα μπισκότα.
Αφήνουμε στην άκρη 1-2 ώρες να ρουφήξουν το περισσότερο.

 

Ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες και στρώνουμε από πάνω. Αφήνουμε λίγο να σταθεροποιηθεί.
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα ψιλοκόβουμε στο bleder, ρίχνουμε κανέλα και ανακατεύουμε. Απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ με λίγη άχνη και απλώνουμε από πάνω.
Βάζουμε ψυγείο για 10 ώρες και λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε τριμμένη σοκολάτα/τρούφα.

Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το blog “Η Εύη μαγειρΕύη”. Από την αρχή μου τράβηξε την προσοχή η μεταμόρφωση ενός συνηθισμένου γλυκού σε κάτι τελείως διαφορετικό, με πολύ απλά υλικά.

Πηγή: cookpad.com

Close