Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 11/9/17-17/9/17

Στην ομάδα μας συνταγες για παιδια που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!

Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδόφιλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα- Τορτελίνια με σάλτσα ντομάτας στο φούρνο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 11/9/17-17/9/17     Συνταγή από: sidagi.gr

Υλικά

Για 4-6 άτομα

500 γραμμάρια ζυμαρικά τορτελίνια
1/2 κούπα τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1-2 κούπες σάλτσα ντομάτας
Μαϊντανό για γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας

500 γραμμάρια ντομάτες τριμμένες
1/3 ματσάκι άνηθο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
πολύ λίγο βασιλικό
50 γραμμάρια ελιά τριμμένη
80 ml ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση

Βράστε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, περίπου 8-10 λεπτά και στραγγίζετε.
Στη συνέχεια ρίχνετε τα τορτελίνια σε ένα ταψί και απλώνετε τη σάλτσα ντομάτας ανακατεύοντας.
Πασπαλίζετε από πάνω με τριμμένο τυρί μοτσαρέλα και παρμεζάνα.
Ψήνουμε στους 180 για 8-10 λεπτά. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε..

Για τη σάλτσα ντομάτας

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, λιώνουμε και τις ελιές, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια εστία για 15 λεπτά.

Δείτε ακόμη: Ενά διαφορετικό εκμέκ που αξίζει να δοκιμάσετε

Τρίτη-Κοτόπουλο στο φούρνο με μπέϊκον, γεμιστό με τυρί

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 11/9/17-17/9/17Συνταγή από: sintayes.gr

Υλικά συνταγής

1 στήθος κοτόπουλου κομμένο κάθετα στα δύο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φέτες τυρί του τόστ κομμένο στη μέση
4 φέτες μπέϊκον κομμένο στη μέση κατά μήκος
πατάτες καρότα κολοκύθια για συνοδευτικό [προαιρετικά]
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C και τοποθετείτε λαδόκολα σε ένα ταψί. Βράζετε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα κόβετε σε μπουκιές.

Κόβετε το διπλό στήθος κοτόπουλου κάθετα στη μέση σε 2 μισά στήθη. Τα βάζετε ανάμεσα σε 2 λαδόκολες και το “χτυπάτε” με ένα κατσαρολάκι να “λεπτύνει”.
Κόβετε το κάθε στήθος οριζόντια [φτιάχνοντας μια τσέπη] χωρίς να το κόψετε τελείως και βάζετε το 2 φέτες τυρί μέσα κατά μήκος. Το αλατοπιπερώνετε, το τυλίγετε γύρω γύρω με τις 2 φέτες μπέϊκον και τις στηρίζετε με οδοντογλυφίδες. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνετε και το δεύτερο στήθος με τα υπόλοιπα υλικά.

Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε το τηγάνι για 2’από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Βάζετε το κοτόπουλο στο ταψί βάζετε και τις πατάτες με το κολοκύθια και τα κορότα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνετε για 10′ στο προθερμασμένο φούρνο.

Τετάρτη- Κολοκυθοκεφτέδες με τυρί

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 11/9/17-17/9/17Συνταγή από: philenews.com

Υλικά:

1 περίπου κιλό κολοκυθάκια
2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο, πολύ ψιλοκομμένο
1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλ. γαλέτα (φρυγανιά κοπανισμένη)
3 μεγάλα αβγά, ελαφρά κτυπημένα με 3 κουταλιές γάλα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
αλάτι, πιπέρι
λίγο αλεύρι (αν χρειαστεί)
μπόλικο λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

1. Ρίχνετε τα κολοκύθια για 5-6 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό που σιγοβράζει και τα στραγγίζετε.

2. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε μια λεκάνη με κρύο νερό και παγάκια, τα ρίχνετε μέσα και τα κρυώνετε. Ύστερα τα περνάτε από τρίφτη (όχι πολύ ψιλό) ή στην ειδική λεπίδα του πολυμίξερ για τριμμένα τυριά.

4. Αλατίζετε τα τριμμένα κολοκυθάκια και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν για ½ ώρα.

5. Τα αδειάζετε σε μια λεκάνη και προσθέτετε το τυρί και τη γαλέτα.

6. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύετε καλά το μίγμα. Ύστερα, ανακατεύετε μέσα 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ και αλατοπίπερο.

8. Τέλος προσθέτετε τα κτυπημένα αβγά και ζυμώνετε το μίγμα (πρέπει να είναι κάπως χαλαρό, αν όμως είναι πολύ ρευστό, τότε ανακατεύετε μέσα λίγο αλεύρι).

9. Πλάθετε κολοκυθοκεφτέδες σαν «μπιφτέκια» και αν έχετε χρόνο τα κρατάτε για ½ ώρα στο ψυγείο. Τους τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές και τους στραγγίζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Πέμπτη- Χοιρινά μπριζολάκια με φανταστική σάλτσα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 11/9/17-17/9/17Συνταγή από: argiro.gr

Υλικά Συνταγής:

4 (ή 8 αν είναι πολύ μικρά) χοιρινά μπριζολάκια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 πορτοκάλι ακέρωτο (φλούδα)
1 δαφνόφυλλο
1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
2 συσκευασίες (800 γραμμ.) ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 πορτοκάλι (χυμός)
2 κ.σ. Βαλσαμικό Ξίδι με Μέλι
αλάτι
πιπέρι
ρύζι ή πουρές για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ, κατά προτίµηση αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και ροδίζουµε τα χοιρινά µπριζολάκια 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουµε σε πιατέλα.

Στο ίδιο ελαιόλαδο ρίχνουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι, τη φλούδα πορτοκαλιού και τα σοτάρουµε για 4-5 λεπτά µέχρι να µαραθούν ελαφρά. Σβήνουµε µε το κρασί και αφήνουµε περίπου 2-3 λεπτά να εξατµιστούν σχεδόν όλα τα υγρά.

Προσθέτουµε τις ντοµάτες, τα χοιρινά µπριζολάκια, το ξίδι και το χυµό πορτοκαλιού.
Αλατοπιπερώνουµε. Σκεπάζουµε το φαγητό και το σιγοβράζουµε για 20 λεπτά.

Βγάζουµε τα µπριζολάκια σε πιατέλα. Μεταφέρουµε τη σάλτσα στο µπλέντερ και την πολτοποιούµε. Περιχύνουµε τα µπριζολάκια µε την τέλεια σάλτσα.

Παρασκευή- Αρακάς σε πήλινο στο φούρνο με λιαστές ντομάτες και καυτερή πιπεριά

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 11/9/17-17/9/17Συνταγή από: barbastathis.com

Υλικά:

2 συσκευασίες αρακάς Μπάρμπα Στάθης (450 γρ.)
2 φύλλα δάφνης
120 ml ελαιόλαδο
1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη Μπάρμπα Στάθης (250 γρ.)
1 φλιτζάνι τσαγιού λιαστές ντομάτες στο λάδι, καλά στραγγισμένες
2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλες
1 πιπεριά καυτερή, κομμένη σε ροδέλες ή 1 κ. σούπας κοφτή μπούκοβο καυτερό
4 κ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
4 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
3 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
3 κ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές Φλωρίνης για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς. Αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
Σε μια κατσαρόλα και σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνετε τις δάφνες και ζεματίζετε για 2 λεπτά τον αρακά. Στραγγίζετε και αδειάζετε τον αρακά με τις δάφνες σε πήλινο σκεύος. Ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα, το σοταρισμένο μείγμα κρεμμυδιού-πιπεριάς, τις λιαστές ντομάτες, το σέλινο, τον άνηθο και την καυτερή πιπεριά ή το μπούκοβο.
Αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 200 ml ζεστό νερό.
Ανακατεύτετε, πασπαλίζετε με την τριμμένη φρυγανιά και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να μελώσει το φαγητό.

Σάββατο- σουπιά στο φούρνο με πιπεριές

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 11/9/17-17/9/17Συνταγή από: argiro.gr

Υλικά Συνταγής

700 γραμ. σουπιά καθαρισμένη με δέρμα
50 γραμ. πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες
50 γραμ. πιπεριές πράσινες σε ροδέλες

Για την σάλτσα

50 γραμ. ελαιόλαδο
30 γραμ. μουστάρδα
1 κ.γλ αλάτι
½ κ.γλ πιπέρι
1 ½ κ.σ άνηθο
1 συμπυκνωμένο ζωμό λαχανικών
500 γραμ. νερό

Εκτέλεση

Για την προετοιμασία

Βγάζουμε τις σουπιές από τη συσκευασία και τις βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.

Οι σουπιές έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Για την εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά τις σουπιές κι αφού κόψουμε τη σάρκα τους ελαφρώς στο επάνω μέρος και στο κάτω, έτσι ώστε να ανοίξουν στο ψήσιμο, τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος.

Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ τα υλικά για την σάλτσα και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε τη σάλτσα σε βαθύ ταψί και κατόπιν τοποθετούμε τις σουπιές βρέχοντάς τες καλά απ’ όλες τις μεριές.

Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 9′ περίπου. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, και απλώνουμε τις πιπεριές πάνω στις σουπιές. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20′ ακόμα και κατόπιν βγάζουμε το ταψί αμέσως από τον φούρνο για να μην σκληρύνουν οι σουπιές.

Τέλος, σε ένα μπλέντερ χτυπάμε για λίγο το ζουμί από το ταψί. Όταν αποκτήσει μία πιο απαλή υφή περιχύνουμε τις σουπιές και σερβίρουμε.

Μπορούμε να συνοδέψουμε τις σουπιές με ρύζι ή πράσινη σαλάτα.

Extra Tip

Αν δεν σερβίρουμε αμέσως το φαγητό, σβήνουμε τον φούρνο λίγο νωρίτερα, συμπληρώνοντας τον χρόνο που απομένει όταν το ξαναζεστάνουμε για να μην σκληρύνουν οι σουπιές.

Κυριακή-Κανελόνια με μανιτάρια και μπέικον

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 11/9/17-17/9/17Συνταγή από: newsbeast.gr

Υλικά για 4-6 άτομα

120 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας
120 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι και πιπέρι
20 βρασμένα κανελόνια
200 φρυγανιά τριμμένη
250 ml μαγιονέζα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε τα μανιτάρια και το μπέικον και αλατοπιπερώνετε. Κατόπιν τα ρίχνετε στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
Έπειτα ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά μας σε ένα μπολάκι μαζί με τη μαγιονέζα, την παρμεζάνα και τη φρυγανιά.
Τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε προσεκτικά τα κανελόνια με ένα κουταλάκι ή κορνέ.
Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και τα πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

Πίτα Εβδομάδας

Ντοματόπιτα με ξινομυζήθρα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 11/9/17-17/9/17Συνταγή από: daddy-cool.gr

Υλικά:

Για τη συνταγή

4 μεγάλες ώριμες και ζουμερές ντομάτες, κομμένες σε φέτες
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1/2 κιλό ξινομυζήθρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 αυγό
1 κουτ.γλυκ. ρίγανη ξηρή ή φρέσκια
5 κουτ. σουπ. γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

1. Παίρνετε ένα στρογγυλό ή ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι μέτριου μεγέθους. Απλώνετε τα δύο φύλα σφολιάτας στην βάση του και ίσα ίσα να περισσεύουν, ώστε να μπορούμε να φτιάξοyμε το γύρω γύρω της πίτας.

2. Τρυπάτε με ένα πιρούνι τη βάση της σφολιάτας και την βάζετε στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Ίσα να ‘ρθει να ψηθεί λίγο το φύλλο. Βγάζετε έπειτα το ταψάκι και αμέσως θρυμματίζετε την ξινομυζήθρα και την ρίχνετε στην βάση. Από πάνω ταχτοποιείτε τις φέτες της ντομάτας και πασπαλίζετε με τη ρίγανη.

3. Χτυπάτε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, με το αυγό και την γραβιέρα μέχρι ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Περιχύνετε με αυτό τις ντομάτες, πασπαλίζετε με λίγη ακόμα γραβιέρα και ψήνετε ξανά την πίτα στον φούρνο για ακόμα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.

4. Μόλις την βγάλετε από τον φούρνο την αφήνετε για λίγο να σφίξει. Σερβίρετε την πίτα χλιαρή ή κρύα

Χρήσιμο:

Η φέτα είναι το τυρί με το οποίο έχετε την δυνατότητα να αντικαταστήσετε την ξινομυζήθρα. Δοκιμάστε να αρωματίσετε με λίγο φρέσκο βασιλικό αντί για ρίγανη.

Δείτε ακόμη: Αφράτο ψωμί με γαλοπούλα και τυρί

Γλυκά Εβδομάδας

Μπαμπάς σε φόρμα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 11/9/17-17/9/17            Συνταγή στο: daddy-cool.g

Πανακότα σοκολάτας

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 11/9/17-17/9/17         Συνταγή στο: daddy-cool.gr

Close