Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 16/4/18-22/4/18

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα- Πατάτες γεμιστές με τσένταρ

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 16/4/18-22/4/18Συνταγή από: chefoulis

Υλικά

Πατάτες μεγάλες 5
Τυρί τσένταρ 300 γρ τριμμένο
Λουκάνικα Φρανκφούρτης 5 ψιλοκομμένα
Μπέικον 10 φέτες ψιλοκομμένες
Αλάτι -πιπέρι
Μουστάρδα 3 κουταλιές γλυκού

Οδηγίες

Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά, τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο,τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις τις βγάλουμε από τον φούρνο τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα και το μπέικον. Αφού έχουν κρυώσει οι πατάτες τις κόβουμε στην μέση κατά μήκος και αδειάζουμε πολύ προσεκτικά ένα μέρος από την ψίχα τους. Βάζουμε την ψίχα που αφαιρέσαμε σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με τα αλλαντικά μας.Προσθέτουμε αλάτι- πιπέρι και την μουστάρδα.Ρίχνουμε και το μισό από το τυρί μας. Ξεκινάμε να γεμίζουμε τις πατάτες και από πάνω πασπαλίζουμε με το τυρί που κρατήσαμε. Τις ξαναβάζουμε στο φούρνο και τις αφήνουμε στους 180 βαθμούς να ψηθούν και να λιώσει το τυρί για περίπου 15-20 λεπτά.

Τρίτη- Μπουκίτσες κοτόπουλο με πιπεριές !

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 16/4/18-22/4/18Συνταγή από: mageirikikaisintages

Υλικά

2 στήθη φιλέτο κοτόπουλο κομμένο μπουκίτσες
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη λωρίδες
3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες κρίκους
1 κρεμμύδι κομμένο λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο ροδέλες
1 κουταλιά σούπας μεγάλη μουστάρδα
1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
αλάτι -πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
1 φλιτζανάκι του καφέ εβαπορέ γάλα

Τι κάνουμε

Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι και προσθέτουμε
το κοτόπουλο με κρεμμύδι και σκόρδο ,σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα συχνά.Πλένουμε και βγάζουμε τα σπόρια από της πιπεριές

Τις κόβουμε σε λωρίδες και κρίκους. Τις ρίχνουμε μέσα στο κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τον κουρκουμά
Σε 5 λεπτά κι αφού ανακατεύουμε συνέχεια προσθέτουμε το ούζο.  Διαλύουμε σε ένα χαμηλό ποτήρι την μαγιονέζα με την μουστάρδα μέσα σε νερό
Το ρίχνουμε μέσα στο φαγητό ,προσθέτουμε κι άλλο ένα ποτήρι με νερό σκεπάζουμε το τηγάνι χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε περίπου τα 20 λεπτά.
Βγάζουμε το καπάκι ρίχνουμε το εβαπορέ γάλα δυναμώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε λίγο ακόμα να δούμε να δέσει η σάλτσα του και είναι έτοιμο !!!

Σερβίρουμε ή σκέτο με σαλάτα ή πάνω σε μακαρόνια ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές !!
Καλή όρεξη φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε !!!

Τετάρτη- Φασολάκια φουρνιστά της Κατερίνας.Η διαφορετική εκδοχή που θα σας ξετρελάνει!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 16/4/18-22/4/18   Δείτε την συνταγή στο:daddy-cool.gr

Πέμπτη- Γιουβέτσι με χοιρινό

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 16/4/18-22/4/18Συνταγή από: govastileto

Υλικά:

1,5 κιλό χοιρινό λαιμό
1/2 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
​3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

200 ml κρασί λευκό
300 γρ. ντομάτα κονκασέ

2 λίτρα ζωμό βοδινού
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.γ. κανέλα

1 κ.σ. ρίγανη

1 κ.σ. θυμάρι
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μία φαρδιά μεγάλη κατσαρόλα με μεταλλικά χερούλια ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρέας.

Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κρέας και ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί και εν συνεχεία τον πελτέ και το σκόρδο. Σοτάρουμε καλά να βγουν τα αρώματα του πελτέ και προσθέτουμε το κρέας.

Αφήνουμε για δύο τρία λεπτά να σοταριστούν μαζί όλα τα υλικά ανακατεύοντας και σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Συνεχίζουμε για ακόμα δύο λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα και προσθέτουμε την ντομάτα τα μυρωδικά μας και το ένα λίτρο από τον ζωμό.

Ψήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για μιάμιση ώρα μέχρι να δούμε ότι το κρέας έχει ψηθεί καλά και παρακολουθούμε ανά μισή ώρα να μην μείνει το φαγητό μας χωρίς νερό.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι και τον υπόλοιπο ζωμό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να δούμε ότι το κριθαράκι έβρασε.

Και πάλι κατά την διάρκεια ελέγχουμε να μην στεγνώσει και μείνει χωρίς υγρά.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά να τραβήξει το κριθαράκι τα πολλά υγρά και να φουσκώσει.

Σερβίρουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή ξερή μυζήθρα.

Παρασκευή- Φακόρυζο σούπα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 16/4/18-22/4/18Συνταγή απο: miam

Υλικά

1 & 1/2 κούπας φακές
1/3 κούπας ρύζι
5 κούπες ζωμός κότας
1 κουτί ντομάτες πουμαρό
3 καρότα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σέλερυ ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
Μισή κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
Μισό κουτ.γλ. βασιλικό
Μισό κουτ.γλ. θυμάρι
2 κουτ.σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
Λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1 Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά .Βήμα 2 Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά . Βήμα 3 Προσθέτουμε τις φακές, τα καρότα και το ρύζι . Βήμα 4 Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τις ντομάτες και τον ζωμό . Βήμα 5 Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά. Βήμα 6 Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύδι. Βήμα 7 Το φακόρυζο σούπα είναι έτοιμο!

Συμβουλές

Συνόδεψε με φέτα!
Γαρνίρισε με λίγο μαϊντανό

Σάββατο- Σαρδέλες πλακί στο φούρνο 

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 16/4/18-22/4/18Συνταγή από: mageirikikaisintages.

ΥΛΙΚΑ(για 4 άτομα)

½ κ. σαρδέλες
3 – 4 ντομάτες μέτριες
3 κρεμμύδια μέτρια
Φρέσκο δυόσμο
Ρίγανη ξερή & φρέσκια
1 λεμόνι
Ελαιόλαδο Άλτις
Αλάτι-πιπέρι

Για τη σαλάτα

χόρτα της αρεσκείας μας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Aφαιρουμε απο την σαρδέλες το κεφάλι,τα εντόσθια ,και το κόκαλο.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Επίσης κόβουμε και το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες. Σε ένα ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο, από πάνω στρώνουμε φέτες ντομάτας, φέτες κρεμμυδιού, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι, ρίγανη, φύλλα δυόσμου ολόκληρα και από πάνω τις σαρδέλες. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι – πιπέρι, ρίγανη και στρώνουμε φέτες λεμονιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά.
Όση ώρα ψήνεται το φαγητό μας, ανά 3 λεπτά πρέπει να βρέχουμε τις σαρδέλες με τα ζουμάκια από το ταψί για να μην ξεραθούν.

Κυριακή- Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και ζυμήθρα Ήπειρος

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 16/4/18-22/4/18        Συνταγή από: sidagi.gr

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τα κεφτεδάκια

500 γραμμάρια κιμάς κοτόπουλου
50 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά κάρυ
1 ασπράδι αυγού

Για τη σάλτσα ντομάτα

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κουτί ντοματοχυμό

Για το σερβίρισμα

1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
100 γραμμάρια ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενοποιηθούν.

Για τη συναρμολόγηση

Πλάθουμε σε μικρούς κεφτέδες και τους τοποθετούμε στο πάτο τις κατσαρόλας με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε από πάνω τον τοματοχυμό και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει το φαγητό στη κατσαρόλα, αν χρειαστεί ρίχνουμε και λίγο νερό.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά. Τέλος βάζουμε σε κάθε πιάτο τα μακαρόνια μαζί με τα κεφτεδάκια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά.

Πίτα Εβδομάδας

Φανταστικη πίτα,πανευκολη με φέτα και κεφαλοτύρι

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 16/4/18-22/4/18    Δείτε την συνταγή στο : daddy-cool.gr

Γλυκά Εβδομάδας:

  • Μπισκοτογλυκό ψυγείου με 4 γεύσεις

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 16/4/18-22/4/18Συνταγή από: foodmaniacs

Για τη βάση μπισκότου θα χρειαστείτε

1 πακέτο ‏μπισκότα digestive, χοντροτριμένα με το χέρι, όχι σκόνη
50 γρ. ‏βούτυρο λιωμένο
100 γρ. ‏ζάχαρη μαύρη
Για την κρέμα φυστικοβούτυρου θα χρειαστείτε
110 γρ. ‏βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρ. ‏φυστικοβούτυρο
300 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
Για τη σάλτσα καραμέλας θα χρειαστείτε
330 γρ. ‏κρυσταλλική ζάχαρη
2 κ.σ. ‏γλυκόζη
80 γρ. ‏νερό
1/2 κ.γ. ‏αλάτι
90 γρ. ‏κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. ‏βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ‏φιστίκι αράπικο ξεφλουδισμένο και μισοσπασμένο λίγο στο γουδί

Για την επικάλυψη γκανάζ θα χρειαστείτε

230 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
2 κ.σ. ‏κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για τη βάση μπισκότου

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. βαθμούς
Βουτυρώνετε καλά ένα ταψί 25×30 εκ. περίπου.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύτε καλά με το χέρι τα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο, και τη μαύρη ζάχαρη.
Τα αδειάζετε στο ταψί, τα απλώνετε καλά, και τα πατάτε με ένα ποτήρι να κάτσουν καλά.
Ψήνετε για 10-12 λεπτά. Το αφαιρείτε από το φούρνο, και αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Για τη κρέμα φυστικοβούτυρου

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το φυστικοβούτυρο με το βούτυρο, μαζί μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη άχνη, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Την απλώνουμε πάνω στη βάση μπισκότου, και το τοποθετούμε στην κατάψυξη έως ότου κάνουμε την καραμέλα.

Για τη σάλτσα καραμέλας

Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το αλάτι, και το νερό.
Βράζετε σε δυνατή φωτιά χωρίς ανακάτεμα έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 160° C. βαθμούς περίπου, και πάρει ένα σκούρο χρυσαφή χρώμα.
Αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτετε αμέσως την κρέμα γάλακτος, και το βούτυρο. Προσέχετε διότι θα φουσκώσει αρκετά.
Ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν, και να γίνει μια λεία σάλτσα. (Σε περίπτωση που πετρώσει πέφτοντας η κρέμα γάλακτος, ξαναβάζετε λίγο στη φωτιά ανακατεύοντας να λιώσει).
Αφήνετε να κρυώσει, προσθέτετε το φιστίκι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Αδειάζετε το μίγμα επάνω στην κρέμα φυστικοβούτυρου, και την απλώνετε με σπάτουλα.
Το βάζετε στο ψυγείο έως ότου κάνετε την γκανάζ.

Για την επικάλυψη γκανάζ

Λιώνετε την κουβερτούρα γάλακτος με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί, ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Ανακατεύετε καλά, και την απλώνετε με μια σπάτουλα επάνω στην καραμέλα.
Τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει. Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια, και σερβίρετε.

  • Πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα σιροπιασμένη

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 16/4/18-22/4/18    Συνταγή από: sintayes

Υλικά συνταγής

1 ποτήρι βιτάμ λιωμένο
1 ποτήρι ζάχαρη
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
2 φακελάκια μπέϊκιν πάουντερ
ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια
2 καψουλίτσες βανίλιας
1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
500 γρ. φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι:

3 ποτήρια νερό
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση συνταγής

Για το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα μαζί με τις φέτες πορτοκαλιού και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λ. Κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

Για τη πορτοκαλόπιτα: Βγάζετε το φύλλο κρούστας από την συσκευασία του και χωρίς να το ξεδιπλώσετε το κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Ανοίγετε με τα χέρια σας τις λωρίδες και χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβετε ξανά σε πολύ μικρά κομματάκια, σαν χαρτοπόλεμος.

Βάζετε σε μια λεκανίτσα τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (βιτάμ, γιαούρτι, μπέικιν, ξύσμα, βανίλιες, σταγόνες σοκολάτας, φύλλο κρούστας) και ανακατεύετε καλά μέχρι να φτιάξετε ένα μείγμα λείο και αφράτο. Το αφήνετε στην άκρη για 15 λ.

Λαδώνετε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψάκι ή πυρεξ 20×30 εκ. περίπου και αδειάζετε το μείγμα της λεκάνης. Στρώνετε καλά με ένα κουτάλι και ψήνετε τη πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου, ή μέχρι να ροδίσει καλά.

Μόλις το βγάλετε από το φούρνο, το σιροπιάζετε αμέσως με το κρύο σιρόπι και τοποθετείτε από πάνω τις φέτες πορτοκαλιού. Κόβετε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

Close