Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 19/3/18-25/3/18 ( Και νηστίσιμο)

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα-  Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και μυρωδικά

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 19/3/18-25/3/18 ( Και νηστίσιμο)   Συνταγή από: sintayes.gr

Υλικά συνταγής

4 κολοκυθάκια τριμμένα στο τρίφτη
120 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκκομένα
1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά χτυπημένα
ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλαίνετε και τρίβετε τα κολοκυθάκια, πιέζετε το τρίμμα να φύγουν τα πολλά υγρά και τα αφήνετε σε σουρωτήρι. Το πιέζουμε και στο σουρωτήρι να φύγουν επιπλέον υγρά και μετά τα μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας να να στραγγίξουν εντελώς. [Αλλάξτε το χαρτί κουζίνας κάθε φορά που υγραίνετε πολύ].
Όταν το κολοκύθι στραγγίξει από τα υγρά του το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε. Βάζετε πρώτα 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη και προσθέστε και άλλη σταδιακά μέχρι να έχετε ένα εύπλαστο για κεφτεδάκια μείγμα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε λάδι. Μόλις ζεσταθεί πλάθετε κολοκυθοκεφτεδάκια, τα βάζετε στο ζεστό λάδι, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα τηγανίζετε για 3′-4′ σε κάθε πλευρά. [Θα έχετε 16-18 κολοκυθοκεφτέδες].

Νηστίσιμοι Κολοκυθοκεφτέδες!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 19/3/18-25/3/18 ( Και νηστίσιμο)           Συνταγή από: nostimada

Υλικά

Μισό κιλό κολοκυθάκια
¼ κούπας μαϊντανός (μισό ματσάκι ή 100 γρ)
1/4 κούπας δυόσμος (μισό ματσάκι ή 50 γρ)
5-6 κλωναράκια φρέσκα κρεμμύδια
1 ξερό κρεμμύδι
200γρ. τριμμένη φρυγανιά
Μισό φλιτζάνι αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Ελαιόλαδο
Αλάτι-Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1
Πλύνε τα κολοκυθάκια καλά και τρίψε τα στον χοντρό τρίφτη.

Βήμα 2
Έπειτα τοποθέτησέ τα σε ένα σουρωτήρι, ρίξε μπόλικο αλάτι και άφησέ τα για 15 λεπτά περίπου μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.

Βήμα 3
Σε ένα μπολ βάλε τα κολοκυθάκια-αν έχουν ακόμα υγρά στράγγιξέ τα λίγο και με τα χέρια σου- τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και τον δυόσμο ψιλοκομμένα.

Βήμα 4
Ρίξε λίγο ελαιόλαδο από πάνω.

Βήμα 5
Στη συνέχεια ρίξε στο μείγμα σου το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη φρυγανιά για να δέσει.

Βήμα 6
Ρίξε τα σιγά-σιγα και σε ποσότητα τέτοια ώστε να μη γίνει πολύ σφιχτό το μείγμα.

Βήμα 7
Πλάσε το μείγμα με τα χέρια σου σε μικρά κεφτεδάκια.

Βήμα 8
Σε ένα τηγάνι ρίξε το ελαιόλαδο και όταν κάψει καλά ρίχνεις τους κεφτέδες. Γύρισέ τους μέσα στο τηγάνι ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Άφησε 2-3 λεπτά για κάθε πλευρά.

Βήμα 9
Βγάλε τους κεφτέδες από το τηγάνι με μια σπάτουλα και τοποθέτησέ τους σε ένα πιάτο πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το λάδι.

Βήμα 10

Οι νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτέδες είναι έτοιμοι!

Τρίτη- Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 19/3/18-25/3/18 ( Και νηστίσιμο)    Συνταγή από: olivemagazine.gr

Υλικά

1 κοτόπουλο σε μερίδες
500γρ. ρύζι καρολίνα
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
1 ζωμό κοτόπουλου σε ζελεδάκι, διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό
4 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος ή πρόβειο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνετε καλά το κοτόπουλο, κάνετε εγκοπές και μπήγετε μέσα τα σκόρδα. Βάζετε τα κομμάτια σε πυρίμαχο ταψάκι μαζί με το χυμό των λεμονιών. Γεμίζετε νερό μέχρι τη μέση του ταψιού, σκορπάτε το βούτυρο σε κυβάκια πάνω στο κοτόπουλο και στο νερό και ρίχνετε και τον ζωμό. Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει το κοτόπουλο.

Όταν είναι έτοιμο, το γυρίζετε από την άλλη πλευρά και βάζετε στο ταψί το ρύζι. Αλατοπιπερώνετε, φροντίζετε το ζουμί να καλύπτει το ρύζι, και ψήνετε μέχρι να μαλακώσει. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό. Σβήνετε το φούρνο όταν το ρύζι δείχνει ακόμη ζουμερό, σαν λαπάς και πριν το σερβίρετε το αφήνετε για 10 λεπτά στο φούρνο σκεπασμένο με πετσέτα. Πριν σερβίρετε πασπαλίζετε το φαγητό με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Tips

Αν βρείτε στην αγορά φρέσκα σκόρδα να τα προτιμήσετε.Κρατήστε τα πράσινα μέρη τους ψιλοκομμένα και σκορπίστε τα στο ταψί.

Νηστίσιμη Εκδοχή:

«Ριζότο με καστανό ρύζι, λαχανικά & μανιτάρια»

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 19/3/18-25/3/18 ( Και νηστίσιμο)     Συνταγή από: healthweb.gr

Υλικά για 6 μερίδες:

1 ½ φλ. καστανό ρύζι
αλάτι (για το ρύζι: 1 κ. γλ κοφτό)
4 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης και 3 πιπεριές πράσινες μακρόστενες, γλυκές, ψιλοκομμένες
1 μελιτζάνα μέτρια και 4 κολοκυθάκια μέτρια ψιλοκομμένα
250γρ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2κ.σ. μαργαρίνη
2κ.σ. ελαιόλαδο
3-4κ.σ. σόγια σος
Χυμό από 1 λεμόνι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βράζουμε το καστανό ρύζι με 3 φλιτζ. νερό και αλάτι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζουμε και το ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Τα αχνίζουμε με λίγο νερό σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά. Αφού αχνιστούν καλά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτετε διαδοχικά, τη μισή ποσότητα του χυμού λεμονιού και της σόγιας και όλο το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το άλλο μισό του λεμονιού και της σόγιας, και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε συνέχεια, και όταν αρχίσει να στεγνώνει, σβήνουμε τη φωτιά, απομακρύνουμε το τηγάνι και το σκεπάζουμε.
Βασική λεπτομέρεια σε αυτό το ριζότο είναι να το αφήσουμε να κρυώσει, σε θερμοκρασία δωματίου τόσο το ρύζι όσο και το μίγμα με τα λαχανικά, προτού τα αναμείξουμε. Αν τα ενώσουμε ζεστά θα λασπώσει το ρύζι, γεγονός που εκτός από την εμφάνιση επηρεάζει και την γεύση. Μετά την ανάμειξη του ρυζιού και των λαχανικών (που γίνεται με επίμονο ανακάτεμα) το συντηρούμε στο ψυγείο και το βγάζουμε, χωρίς να το ζεστάνουμε, 10 λεπτά προτού το φάμε

Τετάρτη- Ρεβύθια με κόκκινη σάλτσα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 19/3/18-25/3/18 ( Και νηστίσιμο) Συνταγή από: kouzinomageiremata

Υλικά
500 γρ. ρεβύθια αποφλοιωμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
4 ντομάτες τριμμένες
3 καρότα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
αλάτι – πιπέρι
1 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό να φουσκώσουν. Την άλλη μέρα τα βράζουμε περίπου 10′ και τα σουρώνουμε. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι λίγο και ρίχνουμε το σκόρδο και το καρότο. Σβήνουμε με τη ντομάτα, ρίχνουμε αλατο πίπερο και τ’ αφήνουμε να πάρει 2 – 3 βράσεις. Προς το τέλος ρίχνουμε και το μαϊντανό. Βάζουμε τα ρεβύθια στη χύτρα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να χυλώσουν.

Πέμπτη- Μοσχάρι λεμονάτο με σκορδάτα ζυμαρικά

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 19/3/18-25/3/18 ( Και νηστίσιμο)         Συνταγή από: chefoulis

Υλικά

Μοσχάρι 1200 γρ
Ελαιόλαδο 1 κούπα τσαγιού
Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο
Σκόρδο 3 σκελίδες
Δάφνη 1 φύλλο
Μπαχάρι 4 κόκκους
Πάπρικα 1 κουταλάκι του καφέ
Αλάτι-πιπέρι μαύρο
Μουστάρδα 1/2 κουτάλι της σούπας
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Κορν φλαουρ 1 κουτάλι της σούπας κοφτό
Λεμόνι 1 τεμ μόνο τον χυμό
Μαϊντανός 3 κλωναράκια ψιλοκομμένος
Ζυμαρικά 1 πακέτο
Τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας

Οδηγίες

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας,το πλένουμε και το βάζουμε να στραγγίξει. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει (κρατάμε λίγο στην άκρη για τα ζυμαρικά μας) και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο,την πάπρικα,το μαύρο πιπέρι και σοτάρουμε. Βάζουμε την δάφνη,το μπαχάρι, τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα. Καλύπτουμε με νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι , χαμηλώνουμε την φωτιά κι αφήνουμε να βράσει (αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό). Προς το τέλος βάζουμε αλάτι. Θέλουμε να μείνει με ζουμί για φτιάξουμε την σάλτσα του. Από το ζουμί που έμεινε κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού για τα ζυμαρικά μας. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό, προσθέτουμε την μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και ξαναβάζουμε μέσα το κρέας. Κλείνουμε την φωτιά κι αφήνουμε πάνω στο μάτι να πάρει μια μικρή βράση. Στο διάστημα αυτό βράζουμε τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο που κρατήσαμε στην κατσαρόλα μαζί με τη 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη. Σοτάρουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας ,τα ανακατεύουμε, σβήνουμε με το ζουμί που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με τριμμένο τυρί κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Νηστίσιμη εκδοχή: Νηστίσιμες αγκινάρες με ζυμαρικά

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 19/3/18-25/3/18 ( Και νηστίσιμο)      Συνταγή από: sidagi.gr

Υλικά
Για 2-4 άτομα

½ κιλό ταλιατέλες
4 αγκινάρες
2 λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας άνηθο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Παίρνουμε τις αγκινάρες και τις καθαρίζουμε τις κόβουμε στα 6 και τις τρίβουμε με λεμονόκουπες για να μη μαυρίσουν. Τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το λάδι, σοτάρουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1 ποτήρι κρασιού νερό.

Σιγοβράζουμε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί στο μισό για περίπου 35 λπετά το πολύ. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε στο μεταξύ τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και τις στραγγίζουμε.

Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα από τις αγκινάρες και προσθέτουμε λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.

Σερβίρουμε αμέσως. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ψιλοτριμμένο τυρί.

Παρασκευή- Μπριάμ Τουρλού!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 19/3/18-25/3/18 ( Και νηστίσιμο)Συνταγή από: mageirikikaisintages

5 κολοκυθάκια μέτρια κομμενα σε κυβάκια
2-3 μελιτζάνες μέτριες κομμένες σε κυβάκια
5 πατάτες μέτριες κομμένες σε κυβάκια
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ροδέλες
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές τις σούπας πελτέ αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό
2 ποτήρια νερό
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά μας .
Τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί ,[αν υπάρχει και γάστρα ακόμα καλύτερα ,άν όχι θα σκεπάσουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο για 1 ώρα και μετά θα το ψήσουμε για 15 λεπτά χωρίς ,το ίδιο θα κάνουμε και με το καπάκι της γάστρας]
Πασπαλίζουμε με τον μαιντανό και το αλατοπίπερ.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το λάδι και το 1 ποτήρι νερό .
Ξανά ανακατεύουμε καλά.
προσθέτουμε και άλλα 2 ποτήρια νερό κλείνουμε το ταψί μας με το αλουμινόχαρτο ,η το καπάκι το ψήνουμε και στό τέλος το ανοίγουμε να ροδοκοκκινίσει λίγο το φαγητό .
Θερμοκρασία φούρνου 200 σχετική ώρα ψησίματος περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
Σημ.
Μπορούμε να το φτιάξουμε και με φρέσκια ψιλοτριμμένη ντομάτα.

Σάββατο- Φρικασέ θαλασσινών νηστίσιμο από την Αργυρώ

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 19/3/18-25/3/18 ( Και νηστίσιμο)    Συνταγή από:argiro

Υλικά Συνταγής

1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 καρότα κομμένα σε φέτες
1 πράσο κομμένο σε φέτες
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
2 μαρούλια χοντροκομμένα
3 σουπιές
2 καλαμάρια
6-8 γαρίδες
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 μέτριες πατάτες
αλάτι
πιπέρι
2 λεμόνια
1/3 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για το φρικασέ θαλασσινών, καθαρίζουμε τις σουπιές, αφαιρούμε το μελάνι και τις ψιλοκόβουμε σε μπουκιές. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Αφαιρούμε το κέλυφος από το σώμα της γαρίδας και το έντερο από τη ράχη.

Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, το πράσο και την καυτερή πιπεριά και τα αφήνουμε 3-4 λεπτά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το καρότο, τις σουπιές και το καλαμάρι. Τα αφήνουμε 5-6 λεπτά να σοταριστούν και προσθέτουμε το μαρούλι χοντροκομμένο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και βάζουμε στη μέση της κατσαρόλας τις πατάτες ολόκληρες. Δένουμε σε ένα μπουκετάκι τα κοτσάνια άνηθο και μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο φαγητό να αρωματίσουμε.

Βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς να προσθέσουμε νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, οι σουπιές και τα καλαμάρια. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σιγοβράζουμε 5 λεπτά. Αφαιρούμε το μπουκέτο με τα μυρωδικά.

Στύβουμε σε ένα μπολάκι τα λεμόνια, ρίχνουμε το λάδι και χτυπάμε το λαδολέμονο .

Βάζουμε σε ένα πιάτο τη βρασμένη πατάτα και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι καλά. Τη ρίχνουμε στο λαδολέμονο, και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Θα σχηματιστεί μία πυκνή κρέμα. Προσθέτουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα μας και αραιώνουμε το λαδολέμονο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα μας και ανακινούμε από τα χερούλια καλά να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

Κυριακή- Σουφλέ πατάτας με καπνιστή γαλοπούλα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 19/3/18-25/3/18 ( Και νηστίσιμο)    Συνταγή από: cookpad

Υλικά

5 μέτριες πατάτες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
3 ποτήρια γάλα χαμηλών λιπαρών
1 αυγό
2 κ.σ. κορν φλάουερ
2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο (ανάμικτα gouda, ρεγγάτο και γραβιέρα)
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Πλένουμε καλά τις πατάτες με το φλούδι και τις τοποθετούμε στο δισκάκι του φούρνου μικροκυμάτων αφού τις τρυπήσουμε με το μαχαίρι σε διάφορα σημεία. Τις αφήνουμε για 10 λεπτά στη μέγιστη ισχύ.

Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο πολτοποιημένα. Τα ανακατεύουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τη γαλοπούλα κομμένη σε μικρά τετραγωνάκια. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, μαζί με το χτυπημένο αυγό και το κορν φλάουερ. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά, προσθέτουμε πιπέρι και λίγο αλάτι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το 1 ½ φλιτζάνι τυρί και ανακατεύουμε.

Καθαρίζουμε τις πατάτες από το φλούδι (θα είναι λίγο σκληρές και θα χρειάζονται λίγο ακόμη ψήσιμο).

Κόβουμε τις πατάτες ροδέλες και τις τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα λαδωμένο ταψάκι, έτσι ώστε να καλυφθεί όλος ο πυθμένας.

Αλατίζουμε λίγο τις πατάτες και από πάνω ρίχνουμε το μίγμα της γαλοπούλας έτσι ώστε να καλύψει τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Νηστίσιμη εκδοχή: Νηστίσιμες πατάτες ογκρατέν

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 19/3/18-25/3/18 ( Και νηστίσιμο)     Συνταγή από: mastapiranola

Υλικά:
5-6 μεγάλες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
250 γρ. φυτικό τυρί τριμμένο
75 γρ μαργαρίνη
μία πιπεριά
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
αλάτι-πιπέρι

Παρασκευή:

Τσιγαρίζουμε το κρεμύδι μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μισό τυρί, σε ένα ταψί ή πυρέξ. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο τυρί.
Φουρνίζουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς,για 30 λεπτά με σκεπασμένο σκεύος και για άλλα 30 λεπτά με ανοιχτό.

Πίτα ΕΒδομάδας

  • Η πιο εύκολη και λαχταριστή τυρόπιτα!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 19/3/18-25/3/18 ( Και νηστίσιμο)   Συνταγή στο :   daddy-cool.gr

  • Πίτα με πράσα νηστίσιμη

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 19/3/18-25/3/18 ( Και νηστίσιμο)    Συνταγή από: athinorama

Υλικά

500 γρ. φύλλο κρούστας
ελαιόλαδο για το άλειμμα
Για τη γέμιση
1 ½ κιλό πράσα
1 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
1 φλ. ελαιόλαδο
¾ φλ. ρύζι ή 1 φλ. τραχανά γλυκό
½ φλ. σουσάμι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
(προαιρετικά: 250 γρ. τυρί φέτα και 4 αβγά χτυπημένα)

Εκτέλεση

Βγάζουμε τα εξωτερικά φύλλα από τα πράσα, κρατάμε το λευκό μέρος, το κόβουμε καθέτως στα τέσσερα ή στα δύο (ανάλογα με το πόσο χοντρά είναι τα πράσα) και μετά οριζοντίως στα δύο ή στα τρία (ανάλογα με το μήκος). Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια μήκους 4 εκ.. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρουμε τα χορταρικά με το λάδι τους σε μπολ, προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, το ρύζι ή τον τραχανά και αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλουμε, προσθέτουμε τώρα και τη φέτα κομματιασμένη με το πιρούνι και τα αβγά χτυπημένα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 35 εκ. και στρώνουμε τα ¾ των φύλλων λαδώνοντάς τα ανάμεσα. Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση, την ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας ανάμεσα και ραντίζοντας το τελευταίο με λίγο λάδι και νερό. Χαράζουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 160ο C και γυρίζουμε τον διακόπτη στην κάτω αντίσταση. Ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο προτού την κόψουμε.

Γλυκά Εβδομάδας!

Εκλέρ !!!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 19/3/18-25/3/18 ( Και νηστίσιμο)

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό,λίγο αλάτι,
1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη,
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι,
4 αυγά

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε βούτυρο,αλάτι,νερό
Βράζουμε 3 λεπτά
Προσθέτουμε την ζάχαρη και βράζουμε αλλά 3 λεπτά
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μόλις πήξει γύρω από την κουτάλα το κατεβάζουμε το τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ και το αφήνουμε.λίγα λεπτά να κρυώσει
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την βάζουμε στο κορνέ,και τοποθετούμε στην λαδόκολλα.στο ταψί μπαστουνάκια
Αλείφουμε με.χτυπημένο αυγό και τα αφήνουμε 30 λεπτά
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και τα ψήνουμε για 35 λεπτά
Δεν τα βγάζουμε τα αφήνουμε.μέσα στο φούρνο με.λίγο ανοιχτή την πόρτα για 45 λεπτά
Μετά τα αφήνουμε.έξω να κρυώσουν

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
Μισό κιλό γάλα
3 κουταλιές κορν φλάουρ,
1 κουτάλια της σούπας.αλεύρι,
2 κρόκους αυγών,
2 κουταλιές της σούπας.βούτυρο,
2 βανίλιες

ΓΛΑΣΣΟ:
130 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
130 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουτάλια της σούπας,καλαμποκέλαιο
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβουμε στην μέση το εκλεράκι βάζουμε μέσα κρέμα.κλείνουμε και ρίχνουμε.γλάσο!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Νηστίσιμο: Χαλβάς με μέλι και πορτοκάλι !!!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 19/3/18-25/3/18 ( Και νηστίσιμο)     

Υλικά:

3/4 της κούπας λάδι ελαφρύ η σησαμέλαιο
1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κούπα σταφίδες μαύρες!!

Για το σιρόπι

3 κούπες νερό
1κούπα χυμό πορτοκαλιού
1,1/2 κούπα ζάχαρη
1κούπα μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
1 φλούδα πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι και βράζετε όλα μαζί για πέντε λεπτά

Βάζετε το λάδι να ζεσταθεί και καβουρδίζετε το σιμιγδάλι μέχρι να χάσει το αρχικό του χρώμα Ανακατεύεται με ξύλινη κουτάλα.
Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε μέσα τις σταφίδες ανακατεύεται ελαφρά και ρίχνετε μέσα το σιρόπι σιγά σιγά για να μην καείτε.

Συνεχίζετε το ανακάτεμα σιγά σιγά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βγάζετε την κουτάλα από μέσα και ο χαλβάς να μην κολλάει επάνω της.
Αφήστε τον λίγο να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα και μετά βάλτε σε φόρμα..πατήστε καλά με το κουτάλι να μην μένουν κενά από τον αέρα μέσα και ξεφορμάρεται.
Πασπαλίστε με κανέλα!!

Gogo Samiou -OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Πορτοκαλόπιτα η πιό πετυχημένη συνταγή !!!!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 19/3/18-25/3/18 ( Και νηστίσιμο)Συνταγή από: mageirikikaisintages

ΥΛΙΚΆ

1 πακέτο φύλο κρούστας για γλυκά
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι κοφτό ζάχαρη
1βανίλια
1 φακελάκι 20 γρ μπεκιν παουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κεσεδάκι γιαούρτι
4 αυγά

ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτήρια κοφτά ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
χυμό από 2-3 πορτοκάλια
1 ξυλάκι κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω σε ένα μπολ ζάχαρη,γιαούρτι,αυγά,μπεκιν,καλαμποκέλαιο,βανίλια,ξύσμα
[όλα τα υλικά δηλαδή] και ανακατεύω καλά με τον αυγοδάρτη [το σύρμα που λέω εγώ].
Εχω ανοίξει από πρίν το φύλο επάνω σε μια καθαρή επιφάνεια να ξεραθούν τα φύλα σε 20 λεπτά έχει γίνει ξερό,κι αν δεν έχουν γίνει όλα δεν πειράζει,λοιπόν μέσα στο μπολ που τα έχετε ανακατέψει όλα τα υλικά, πάρτε σχεδόν τα μισά φύλα και κόψτε τα σε κομμάτια με το χέρι μεγάλα και ρίξτε τα μέσα στο μπολ με τα υλικά που έχουμε ανακατέψει στην αρχή,και ανακατέψτε καλά.
Το υπόλοιπο φύλο το έβαλα σε ένα ταψάκι η πυρέξ αφού πρώτα το περάσουμε σε όλη την επιφάνεια με λίγο καλαμποκέλαιο σε όλη την επιφάνεια και να μην κολλήσει \\ για να είναι ελαφρύ βάζουμε τέτοιο λάδι\\ τα φύλα μέσα σουρωτά ακανόνιστα τα τοποθετούμε ,ρίχνω και το υλικό-φύλα-μείγμα από πάνω και ψήνω σε 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.αν κατά το ψήσιμο πάρει έντονο χρώμα κι είναι μέσα άψητο σκεπάστε με αλουμινόχαρτο .Για να καταλάβω αν είναι έτοιμο βυθίζω ένα μαχαίρι μέσα αν βγει στεγνό είναι οκ.έχω το ετοιμάσει το σιρόπι με

2 ποτήρια κοφτά ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
χυμό από 2-3 πορτοκάλια
1 ξύλο κανελλας
Βράζω για 10 λεπτά και κατεβάζω από την φωτιά,ένα θα είναι ζεστό το άλλο κρύο όποιο θέλετε ,μόλις την βγάλωπό το φούρνο ,αφήνω λίγο να κρυώσει για να την κόψω σε κομμάτια και ”περιλούζω ” με το σιροπι!! είναι το κάτι άλλο!!!

Νηστίσιμη εκδοχή: Σάμαλι νηστίσιμο πανεύκολο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 19/3/18-25/3/18 ( Και νηστίσιμο)    Συνταγή στο: daddy-cool.gr

 

Close