Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 22/1/18-28/1/18

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα- Σουφλέ με μανιτάρια πατάτες και μπέϊκον

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 22/1/18-28/1/18Συνταγή στο : daddy-cool.gr

Τρίτη- Εύκολο κοκκινιστό κοτόπουλο με ελιές κάπαρη και μουστάρδα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 22/1/18-28/1/18 Συνταγή από: gourmed.gr

Συστατικά:

1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλο ξεκοκαλισμένα
100 γρ ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά
2 κρεμμύδια φρέσκα
6 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσο
1 σέλερι
3 κουτ. σούπας κάπαρη
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας ρίγανη
2 κουτ. σούπας θυμάρι
4 κουτ. σούπας μαύρες ελιές
4 κουτ. σούπας πράσινες ελιές
2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
Αλάτι – πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα, το σκόρδο, το πράσο και το σέλερι.
Με το μισό ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μία κατσαρόλα και όταν αρχίζει να ροδίζει ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, το πράσο, το σέλερι, το σκόρδο και τις ελιές αφού πρώτα τους βγάλουμε τα κουκούτσια.
Μόλις τσιγαριστούν και τα λαχανικά σβήνουμε με το κρασί και μετά από λίγο προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, την ζάχαρη, την μουστάρδα, τα μυρωδικά, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε καλά χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι

Τετάρτη- ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ, ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 22/1/18-28/1/18Συνταγή από:  cooktime.gr

Πέμπτη- Μοσχαράκι λεμονάτο στην κατσαρόλα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 22/1/18-28/1/18Συνταγή από: olivemagazine.gr

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα, σε μικρές μερίδες
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 νεροπότηρο κρασί λευκό
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ρύζι βρασμένο σε αλατισμένο νερό με 1 κουτ. σούπας βούτυρο

Διαδικασία

Βράζετε το μοσχαράκι για 1 ώρα σε ζωμό λαχανικών ή αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και κρατάτε 1 ποτήρι από το ζωμό του.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το κρέας και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτετε τον ζωμό που κρατήσατε και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει καλά και να μείνει με τη σάλτσα του.

Όταν το κρέας έχει μαλακώσει, περιχύνετε με το χυμό και το ξύσμα λεμονιών. Αλατοπιπερώνετε και το βράζετε για λίγα ακόμη λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το λεμονάτο μοσχαράκι συνοδεύοντας με χιονάτο ρύζι.

Παρασκευή- Χυλωμένη φασολάδα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 22/1/18-28/1/18      Συνταγή από: argiro.gr

Υλικά Συνταγής

500 γραμ. μέτρια ξερά φασόλια
3 καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κλωνάρια σέλερι (με τα πράσινα φύλλα τους ψιλοκομμένα)
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά)
3/4 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Χυλωμένη φασολάδα με πυκνό ζωμό, πλούσια σε γεύση και πάρα πολύ νόστιμη!

Δεν χρειάζεται να μουλιάσουμε από πριν τα φασόλια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να τα σκεπάζει, και αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά, ίσα να μισομαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

Για να γίνει τέλεια η φασολάδα και να μην διαλύονται τα όσπρια, αλλά να χυλώσουν χωρίς όμως να λιώσουν, τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο (από το συνολικό), σε βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι. Τα ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας.

Ο ντοματοπελτές έτσι (σοταρισμένος), βγάζει όλα τα αρώματά του και δίνει απίστευτη γεύση και νοστιμιά.

Ρίχνουμε τα μισοβρασμένα φασόλια και συμπληρώνουμε βραστό νερό να καλύπτει τα υλικά και να εξέχει 4-5 εκατοστά από την επιφάνειά τους. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη φασολάδα για 30-35 λεπτά. Τότε αλατοπιπερώνουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε το μπούκοβο.

Για να χυλώσει η φασολάδα ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τέλος του βρασμού.

Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αφενός γιατί είναι πιο υγιεινό (το ελαιόλαδο κρατάει όλα του τα αρώματα και τα θρεπτικά συστατικά) και πιο γευστικό, αφετέρου γιατί αυτός είναι ένας τρόπος να χυλώσουν τα όσπρια. Αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει για ακόμα λίγα λεπτά, μέχρι να χυλώσουν καλά τα φασόλια και το ζουμί τους να μοιάζει με πυκνή σάλτσα.

Σερβίρουμε τη φασολάδα αχνιστή, με ελιές και ταραμοσαλάτα.

Σάββατο- Γαρίδες σαγανάκι

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 22/1/18-28/1/18    Συνταγή από: sintayes.gr

Υλικά συνταγής

10-12 μεγάλες γαρίδες [Νο 0 ή 1]
150 γρ. φέτα τριμμένη με τα χέρια *
4 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
1/2 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 πράσινη πιπεριά σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο
1/4 ποτηράκι κρασιού ούζο [προαιρετικά]
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
σταγόνες ταμπάσκο [ανάλογα πόσο καυτερό το θέλετε] προαιρετικά
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
λίγο αλάτι [προσοχή λόγω της φέτας] και πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη και τα εντεράκια τους [προαιρετικά κρατάτε τις ουρίτσες τους] και τις αφήνετε να στραγγίξουν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180′.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε τη πιπεριά και το κρεμμύδι για 2-3′ μέχρι να μαραθούν και [προαιρετικά] “σβήνετε” με το ούζο.
Προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε, και αφήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία να σιγοβράσουν για 8-9′ προσθέτοντας , αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό. Στη συνέχεια μεταφέρετε τη σάλτσα σε πήλινο σκεύος και ρίχνετε τις γαρίδες τη φέτα και το μαϊντανό. Ανακατεύετε και ψήνετε στο φούρνο για 15′ περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες. Σερβίρετε με το σκεύος του αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο.

Κυριακή- Κοτόπουλο ρολό με πατάτες στο φούρνο!!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 22/1/18-28/1/18Συνταγή από:  mageirikikaisintages.blogspot.gr

Υλικά

1 κοτόπουλο
5 μπαστούνια κεφαλογραβιέρα πικάντικη
1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες μακρόστενες
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη
χυμό από 2 λεμόνια
ελαιόλαδο
πατάτες κομμένες κυδωνάτες

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να ξεκοκαλίσει ένα κοτόπουλο και του δίνουμε την κεφαλογραβιέρα και την πιπεριά να την τυλίξει μέσα στο κοτόπουλο και μετά το κλείνει στο δυχτάκι.
Καθαρίζουμε τις πατάτες ,βάζουμε στο ταψί πατάτες και ρολό κοτόπουλου ,ρίχνουμε την μουστάρδα αραιωμένη σε 1 ποτήρι νερό ,το αλάτι ,το πιπέρι,την ρίγανη,το χυμό λεμονιών ,το ελαιόλαδο ,και ανακατεύουμε καλά τοποθετώντας στο τέλος στην μέση το ρολό κοτόπουλου.Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό ακόμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς το φαγητό μας ,το σκεπάζουμε στην αρχή με αλουμινόχαρτο για μισή ώρα ,ξεσκεπάζουμε μετά και ψήνουμε μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.Kαλή όρεξη !!!

Πίτα Εβδομάδας

Πιτα-κρουασαν γεμιστη με ζαμπον και τυρί απο την Ερμιόνη Καλογερα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 22/1/18-28/1/18Συνταγη από: daddy-cool.gr

Γλυκά Εβδομάδας

  • Μπουκιές με μπισκότο, σοκολάτα και φουντούκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 22/1/18-28/1/18Συνταγή από: akispetretzikis

Συστατικά

Για τη βάση

450 γρ. petit beurre
140 γρ. αλεσμένα φουντούκια
430 γρ. βούτυρο λιωμένο
4 βανιλίνες
Για την επικάλυψη

100 γρ. βούτυρο
400 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
2 ζαχαρούχα γάλατα
350 γρ. πραλίνα φουντουκιού
420 γρ. χοντροκομμένα φουντούκια

Μέθοδος Εκτέλεσης

Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί 25×25 προσέχοντας να εξέχει 2 εκ. από κάθε άκρη.
Για τη βάση

Σπάμε τα petit beurre με τα χέρια μας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μία μαρίζ τα petit beurre, τα αλεσμένα φουντούκια, το βούτυρο και τις βανιλίνες. Απλώνουμε το μείγμα και το πατάμε καλά ώστε να στρωθεί ομοιόμορφα στον πάτο του ταψιού επάνω στο λαδόχαρτο.

Για την επικάληψη

Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε με μία μαρίζ το βούτυρο με την κουβερτούρα, το ζαχαρούχο γάλα και την πραλίνα φουντουκιού μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε τα χοντροκομμένα φουντούκια και ανακατεύουμε ξανά.
Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στη βάση με τα μπισκότα και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να παγώσει το γλυκό και να στερεοποιηθεί για 1 ώρα τουλάχιστον.
Τέλος κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια.

  • Κέικ μπανάνας με κομμάτια σοκολάτας με μόνο 1 μπολ

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 22/1/18-28/1/18Συνταγή από:  daddy-cool.gr

Close