Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 25/6/18-1/7/18

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!

Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα-Μακαρονάδα με νοματίνια και βασιλικό

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 25/6/18-1/7/18Συνταγη απόgastronomos

Υλικά

1 πακέτο σπαγκέτι
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
100 ml ελαιόλαδο
500 γρ. ντοματίνια, στη μέση
1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια βασιλικού, ψιλοκομμένα (ή 1/2 κουτ. σούπας ξερός, τριμμένος)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Διαδικασία
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη φαρδιά κατσαρόλα, ή σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε στο μισό από το μετρημένο ελαιόλαδο το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 20 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 – 4 λεπτά μέχρι να βγάλουν υγρά.

Στα 5 – 6 λεπτά που βράζουν τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε (ναι, πριν να είναι έτοιμα!) φροντίζοντας να κρατήσουμε περίπου 300 ml από το νερό του βρασίματος. Τα προσθέτουμε στο σκεύος με τα ντοματίνια μαζί με 200 ml από το υγρό που κρατήσαμε. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι τα μακαρόνια να απορροφήσουν όλα τα υγρά. Αν χρειαστούν κι άλλο μαγείρεμα, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό από το βράσιμο των μακαρονιών.

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το τυρί.

Τρίτη-Κοτόπουλο με λαχανικά στη λαδόκολλα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 25/6/18-1/7/18          Συνταγή από: sintayes.gr

Υλικά συνταγής

500-550 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
4 κ.σ. χυμό ντομάτας ελαφρώς συμπυκνωμένο (Pummaro)
1 κ.γ. ρίγανη
½-1 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 2-2,5 εκ. περίπου
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε κομμάτια 2-2,5 εκ. περίπου
3 μέτριες πιπεριές, 1 κίτρινη, 1 κόκκινη, 1 πράσινη, κομμένες σε κομμάτια 2-2,5 εκ. περίπου
200 γρ. κασέρι πικάντικο (ή πικάντικη γραβιέρα)
4 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού
8 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι (αν δεν βάλετε μπούκοβο)

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε το φιλέτο κοτόπουλο σε κομμάτια 2,5-3 εκ. και τα βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε στο μπολ το χυμό ντομάτας, τη ρίγανη, αλάτι, προαιρετικά το μπούκοβο ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να καλυφθούν με τη σάλτσα τα κομμάτια κοτόπουλο.
Κόβετε 4 κομμάτια λαδόκολλας και μοιράζετε τα κομμάτια κοτόπουλου, ομοιόμορφα στο κέντρο κάθε λαδόκολλας. Κόβετε σε κομμάτια τα λαχανικά σας, πατάτες, κρεμμύδια και πιπεριές, τα βάζετε σε ένα μπολ αλατίζετε, τα ανακατεύετε και μετά τα τοποθετείτε πάνω από το κοτόπουλο στη λαδόκκολλα, φροντίζοντας να τα μοιράσετε ισομερώς.
Κόβετε και το κασέρι σε μικρούς κύβους και το τοποθετείτε μοιράζοντάς το ομοιόμορφα ανάμεσα στις πιπεριές. Πασπαλίζετε σε κάθε “πακέτο” από 1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό, περιχύνετε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο το καθένα και τυλίγετε πολύ καλά τη λαδόκολλα. Πάνω από τη λαδόκολλα τα τυλίγετε καλά και με ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο φροντίζοντας να “θωρακιστούν” καλά τα πακετάκια σας.
Τα τοποθετείτε σε σχάρα ή σε ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 1:15 λ. Τα βγάζετε από το φούρνο τα αφήνετε 10-15 λ να “σταθούν” ανοίγετε με προσοχή τα πακετάκια σας και τα σερβίρετε μαζί με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο.

Τετάρτη- Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 25/6/18-1/7/18   Δείτε την συνταγή στο:  daddy-cool.gr

Πέμπτη- Στρώσεις πατάτας με κιμά στο φούρνο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 25/6/18-1/7/18  Συνταγή από:  nostimesyntages

Υλικά

410 γρ. γάλα συμπυκνωμένο
180 γρ. νερό
3 κ.σ. κόρν φλάουρ
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Τυρί κίτρινο 150 γρ.
Αλάτι , πιπέρι
8 πατάτες
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες με τη φλούδα και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν , τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες .
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κιμά. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. Διαλύουμε στο κρύο νερό το κόρν φλάουρ και το προσθέτουμε στο γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η κρέμα και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε λίγο από τη κρέμα (το 1/3 της κρέμας) στο κιμά και το ανακατεύουμε.
Στρώνουμε τις πατάτες σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε το κιμά και από πάνω λίγο τυρί. Επαναλαμβάνουμε με μια στρώση πατάτας, κιμά λίγο τυρί. Σκεπάζουμε με πατάτες και περιχύνουμε τη κρέμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Παρασκευη- Οι φανταστικοί ρεβιθοκεφτεδες της Σοφη Τσιωπου!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 25/6/18-1/7/18   Δείτε την συνταγή στο: daddy-cool.gr

Σάββατο- Τσιπούρες με αγκινάρες στο φούρνο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 25/6/18-1/7/18          Συνταγη απο: sidagi.gr

Υλικά (για 4-6 άτομα):

1 τσιπούρα ή 1 λαυράκι (βάρος περίπου ένα κιλό)
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 χυμός λεμονιού
6 πατάτες
750 γραμμάρια αγκινάρες κατεψυγμένες
Δεντρολίβανο

Εκτέλεση:

Κόβετε τις πατάτες και τις αγκινάρες σε μικρά κομμάτια, τις αλατοπιπερώνετε και τις περιχύνετε με λαδολέμονο.
Ομοίως αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το περιχύνετε με ελαιόλαδο. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί μαζί με τη δάφνη και το δεντρολίβανο.

Ψήνετε το ψάρι στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Κυριακή- Μοσχάρι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 25/6/18-1/7/18        Συνταγή από:  athinorama.gr

Υλικά

1-κιλό μοσχάρι σπάλα
350 γρ. κριθαράκι μέτριο
2 φλ. τριμμένη ντομάτα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Τυρί για τρίψιμο (κεφαλοτύρι, μυζήθρα σκληρή, παρμεζάνα)
Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160o C. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει, γύρω στα 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε το κρέας, ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά και τσιγαρίζουμε καλά, γυρίζοντάς το από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει καστανό χρώμα. Το βάζουμε στο ταψί, ανακατεύουμε την ντομάτα με 1 ½ φλ. νερό και ρίχνουμε το μίγμα γύρω από το κρέας. Αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο περίπου 2 ώρες. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, και ρίχνουμε το κριθαράκι, ½ φλ. ελαιόλαδο και μιάμιση κουταλιά της σούπας αλάτι. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα να μοιρασθεί το κριθαράκι παντού στο ταψί. Ελέγχουμε το υγρό που πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αλλιώς προσθέτουμε καυτό νερό. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 180ο C. Αφήνουμε να μαγειρευτεί γύρω στα 20 –30 λεπτά. Το κριθαράκι δεν πρέπει να είναι λιωμένο ούτε να έχει πιει όλα τα υγρά. Αν δούμε ότι στεγνώνει, προσθέτουμε λίγο νερό. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

Πίτα Εβδομάδας:

Κολοκυθοπιτα αλμυρή (από τις πιό εύκολες χωριάτικες συνταγές) !!!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 25/6/18-1/7/18    Συνταγή από :  mageirikikaisintages

Τι χρειαζόμαστε:

750 γρ. κολοκύθα ή κολοκύθια
500 γρ. τυρί φέτα κατσικίσια
1 μάτσο δυόσμο
3-4 αυγά (το ένα για το τέλος από πάνω)
1 κούπα παρθένο ελαιόλαδο
1 κούπα αλεύρι γοχ
1 κούπα τραχανά (ξυνό ή γλυκό)
Όχι αλάτι (έχει το τυρί)
1 φλυτζάνι γάλα

Διαδικασία:

• Τρίβουμε τα κολοκύθια στην χοντρή πλευρά του τρίφτη.
• Τα στραγγίζουμε πολύ καλά, βάζοντας λίγο αλάτι.
• Ζεσταίνω το γάλα και μουλιάζω τον τραχανά για 15’
• Σε μία λεκάνη χτυπώ τα αυγά, προσθέτω τη φέτα, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το στραγγισμένο κολοκύθι, το αλεύρι και τέλος τον τραχανά. Γίνεται ένας πολτός, όταν ανακατευτούν όλα μαζί.

• Λαδώνουμε ένα ταψί ή πάνω σε λαδόκολλα, και τοποθετούμε το μίγμα.
Χτυπάμε ένα αυγό (και μόνον τον κρόκο του) ελαφρά με λίγο νερό ή γάλα και το περιχύνουμε από πάνω στο μείγμα
• Ρίχνουμε σουσάμι στην επιφάνεια (προαιρετικά)
• Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β στη μεσαία σκάλα 30 έως 40 λεπτά μέχρι να χρυσίσει.

Συνταγή από Ειρήνη Αναγνωστάκου – Χανιά, Κρήτη
Χωριάτικα Σπιτικά Φαγητά – Country Home Cooking

Γλυκά Εβδομάδας

Παγωτό με γεύση Μπανάνα !!!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 25/6/18-1/7/18  

ΥΛΙΚΑ

1 κουτί φυτική σαντιγί Μόρφατ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
1 μπανάνα λιωμένη
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 φάκελο Άνθος στιγμής (βγαίνει σε διάφορες γεύσεις Φράουλα, καραμέλα, μπισκότο, σοκολάτα, βανίλια)
Μπισκότα Digestive

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα άνθος αραβοσίτου με γεύση της επιλογή σας, και το φρέσκο γάλα.
Χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να σφίξει και προσθέτουμε την σαντιγί Μόρφατ και το ζαχαρούχο. Χτυπάμε το μείγμα μας για 5 με 6 λεπτά μέχρι να γίνει μια πολύ αφράτη κρέμα…ρίχνουμε και την μπανάνα κομματάκια μέσα στο μπλέντερ και αλέθουμε ..ρίχνουμε και την μια κουτάλια μέλι για να μην πιάσει κρυστάλλους το παγωτό!!!
Σε ένα μεγάλο Μπολ έχουμε αραδιάσει τα μπισκότα Digestive και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, με φαρδύ στόμιο, βάζουμε παγωτό επάνω στο μπισκότο.

Σκεπάζουμε με το άλλο μπισκότο μας και φτιάχνουμε τα σάντουιτς.
Η ποσότητα βγάζει γύρω στα 40 τεμ ανάλογα το μέγεθος του μπισκότου!
Μπορούμε εναλλακτικά να βουτήξουμε το μισό, σε λιωμένη σοκολάτα και σε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, μπορούμε μέσα να ψιλοκόψουμε φρούτα.

Μπορούμε να σπάσουμε χοντροκομμένα τα μπισκότα και να τα λούσουμε με την κρέμα και να σπάμε κομμάτια παγωτό.
Μπορούμε να κάνουμε άπειρους συνδυασμούς!!

Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες

  • Κέικ καρότου χωρίς μίξερ

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 25/6/18-1/7/18  Δείτε την συνταγή στο:  daddy-cool.gr

Close