Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 28/8/17-3/9/17

Στην ομάδα μας συνταγες για παιδια που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!

Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θελει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα- Ομελέτα με τυρί κρέμα και ντομάτα

     Συνταγή από: argiro.gr

Υλικά Συνταγής:

4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 συσκευασία τυρί κρέμα
8 αυγά
1 φλ. γάλα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Για την ομελέτα με τυρί, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι 26 εκ. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά ανακατεύοντας τακτικά. Όταν μαραθούν τα λαχανικά προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, το γάλα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Περιχύνουμε τα υλικά με το μείγμα αυγών.

Ανάβουμε το γκριλ. Ψήνουμε την ομελέτα μέχρι να σταθεροποιηθεί για λίγα λεπτά. Βάζουμε το τηγάνι κάτω από το γκριλ για να ροδίσει η επιφάνεια για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί και πράσινη σαλάτα.

Τρίτη- Παστίτσιο με πένες

       Συνταγή από: radicio.com

Υλικά συνταγής:

Ελαιόλαδο: 3 κουταλιές
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μεγάλο
Μοσχαρίσιο κιμά: 700 γρ.
Ψιλοκομμένη, ξεφλουδισμένη ντομάτα: 800 γρ.
Ξερό θυμάρι, ρίγανη: από 1/2 κουταλάκι
Αλάτι, πιπέρι: όσο χρειαστεί
Πένες: 500 γρ.
Τριμμένη παρμεζάνα: 1/2 κούπα και 3 – 4 κουταλιές επιπλέον
Ζεστό γάλα: 5 κούπες
Βούτυρο: 10 κουταλιές
Αλεύρι: 10 κουταλιές
άσπρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο: από 2 πρέζες
Τριμμένη φρυγανιά: 2 κουταλιές

Οδηγίες:

1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και καβουρδίζετε τον κιμά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε 2 – 3 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας. Ρίχνετε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ρίγανη και αφήνετε να σιγοβράσει περίπου μισή ώρα να εξατμιστούν τα υγρά.
2. Βράζετε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε. Τις ανακατεύετε με τον κιμά και τη μισή κούπα παρμεζάνα και αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψί.
3. Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Μαγειρεύετε για 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτετε το γάλα, χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα και μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε αλάτι, το άσπρο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
4. Απλώνετε τη μπεσαμέλ πάνω από τα ζυμαρικά, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και την τριμμένη φρυγανιά και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 – 50 λεπτά, να ροδίσει και να κάνει ωραία κρούστα το φαγητό

Δείτε ακόμη: Νηστίσιμα μακαρόνια με σάλτσα καρότου

Τετάρτη- Ψητές μελιτζάνες με ντομάτα και σκόρδο

         Συνταγή από:| dimitrisskarmoutsos.gr

Υλικά:

900γρ μελιτζάνες
5 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 μέτρια κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
750 γρ ντομάτα κονκασέ, σουρωμένη, κρατάμε το χυμό
2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με ντομάτα και μυρωδικά
1/4 φλ μαϊντανός, κομμένος

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230C.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί.

Αφαιρούμε τα πράσινα καπέλα από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος.

Τις τοποθετούμε στο ταψί δίπλα-δίπλα με την κομμένη τους πλευρά προς τα πάνω.

Περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.

Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα με ένα μαχαίρι.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Βάζουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

Καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, προσθέτοντας 1 – 2 κ.σ. νερό αν στεγνώσει η κατσαρόλα ή αν γίνουν πολύ σκούρα τα κρεμμύδια.

Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, την κρέμα βαλσάμικου με ντομάτα και μυρωδικά και το αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε χωρίς καπάκι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα, ανακατεύοντας συχνά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μαϊντανό. Δοκιμάζουμε να δούμε αν χρειάζεται κι άλλο αλατοπίπερο.

Με ένα κουτάλι απλώνουμε το μείγμα πάνω στις μελιτζάνες. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Βάζουμε όσο μείγμα περισσέψει στο ταψί και το αραιώνουμε με το χυμό ντομάτας, που έχουμε κρατήσει.

Ψήνουμε για 5-7 λεπτά να πάρει γεύση η μελιτζάνα.

Σερβίρουμε τις μελιτζάνες μας ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Δείτε ακόμη: Συνταγή για πάρτυ: Κιμαδοπιτάκια με Φιλαδέλφεια

Πέμπτη-Μπιφτέκια χοιρινά με πατάτες στη γάστρα

     Συνταγή από:  sintayes.gr

Υλικά συνταγής

Για τα μπιφτέκια:

3 φέτες ψωμί 2-3 ημερών χωρίς τη κόρα
300 ml γάλα
500 γρ. κιμάς από χοιρινή σπάλα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 μέτρια καρότα, τριμμένο
2 αυγά
1 κ.σ. μουστάρδα επιλογής σας
1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
1/3 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα δυόσμου ή 1 κ.σ. αποξηραμένος δυόσμος
αλάτι πιπέρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη (αν απαιτηθεί)

Για τις πατάτες:

1.200 γρ. πατάτες baby με τη φλούδα τους
1 κ.σ. μουστάρδα επιλογής σας
100 ml ελαιόλαδο
1 λεμονιού το χυμό
1 πορτοκαλιού το χυμό
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Για τα μπιφτέκια: Μουλιάζετε στο γάλα τη ψίχα ψωμιού για 5 λ. Μετά τις στύβετε καλά με τα χέρια σας, κρατάτε το γάλα, και βάζετε το ψωμί σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε στο μπολ το κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι και καρότα, τα αυγά, τη μουστάρδα τη ρίγανη και το δυόσμο.

Στο γάλα που αφήσατε στην άκρη, ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με το κιμά. Αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε το μείγμα για τουλάχιστον 3 λ να αφρατέψει το μείγμα. Αν το μείγμα είναι αρκετά υδαρές προσθέτετε τη τριμμένη φρυγανιά και συνεχίζετε το ζύμωμα για 1/2 λ. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ να ενσωματωθούν οι γεύσεις.

Για τις πατάτες: Πλένετε καλά τις πατάτες baby, τις κόβετε στη μέση και τις βάζετε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τη μουστάρδα διαλυμένη στο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, τη φρέσκια ή αποξηραμένη ρίγανη και αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας.

Για το ψήσιμο: Ρίχνετε τις πατάτες με τους χυμούς της σε μια γάστρα, τις απλώνετε ομοιόμορφα στη βάση της, σκεπάζετε τη γάστρα με το καπάκι της και τις ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 40 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. [*]

Πλάθετε με το μείγμα του κιμά, αλείφοντας τακτικά τα χέρια σας με λίγο ελαιόλαδο, 4 μεγάλα ή 8 μικρότερα μπιφτέκια. Βγάζετε τη γάστρα από το φούρνο, αφαιρείτε το καπάκι της και στρώνετε προσεκτικά τα μπιφτέκια πάνω στις πατάτες.

Ξαναβάζετε τη γάστρα στο φούρνο, χωρίς να τη σκεπάσετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15-20 λ, ανάλογα με το μέγεθος των μπιφτεκιών. Στη συνέχεια γυρίζετε προσεκτικά τα μπιφτέκια και από την άλλη πλευρά και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 λ. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας με ζεστό ψωμί και χωριάτικη σαλάτα.

[*] Εναλλακτικά, αντί για πατάτες baby μπορείτε να βάλετε 6 – 7 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες. Σε αυτή τη περίπτωση θα τις ψήσετε με σκεπασμένη τη γάστρα για 25-30 λ περίπου για να μαλακώσουν.

Παρασκευή- Φακόρυζο σούπα

  Συνταγή από: miam.gr

Υλικά

1 & 1/2 κούπας φακές
1/3 κούπας ρύζι
5 κούπες ζωμός κότας
1 κουτί ντομάτες πουμαρό
3 καρότα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σέλερυ ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
Μισή κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
Μισό κουτ.γλ. βασιλικό
Μισό κουτ.γλ. θυμάρι
2 κουτ.σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
Λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις φακές, τα καρότα και το ρύζι. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τις ντομάτες και τον ζωμό. Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύδι. Το φακόρυζο σούπα είναι έτοιμο!

Συμβουλές Συνόδεψε με φέτα!
Γαρνίρισε με λίγο μαϊντανό

Σάββατο- Ψάρι φιλέτο πικάντικο

       Συνταγές από: radicio.com

Υλικά συνταγής:

Φιλέτο ψαριού (γλώσσα, μπακαλιάρο, κοκκινόψαρο κοκ): 700 γρ.
Μεξικάνικα λαχανικά: 750 γρ. (υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ)
Ελαιόλαδο: 3 κουταλιές
Αλάτι, άσπρο πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι: 1 ή περισσότερες αν σας αρέσουν
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 1 σκελίδα
Ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες: 3 μέτριες

Οδηγίες:

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεσταίνετε σε τηγάνι ή σκεύος που μπαίνει και στον φούρνο το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
2. Προσθέτετε τα λαχανικά και τα σοτάρετε κι αυτά λίγο. Προσθέτετε την ντομάτα και αλατοπίπερο. Βράζετε λίγο να δέσει ελαφρά η σάλτσα και ή μεταφέρετε σε ταψί και αραδιάζετε από πάνω τα φιλέτα ή αν έχετε σκεύος που μπαίνει και στο φούρνο, αραδιάζετε κατευθείαν πάνω τα φιλέτα.
3. Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως. Ταιριάζει με βραστό ρύζι.

Κυριακή- κριθαράκι γιουβέτσι κοτόπουλο κοκκινιστό

Συνταγή από: caruso.gr

Υλικά για 6 άτομα.

300 γρ. κριθαράκι Barilla
400 γρ. σάλτσα ντομάτας Napoletana Barilla
700 γρ. φιλετάκια μπουτιού κοτόπουλου (8 κομμάτια)
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 μεσαίο καρότο στον τρίφτη
1 πράσο σε λεπτές ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
150 ml. ροζέ κρασί Amethystos Lazaridi
1 στικ κανέλας
3 φύλλα δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
40 ml. παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
100 γρ Grana Padano τριμμένη
700 ml. βρασμένο νερο

Διαδικασία Παρασκευής:

1. Μαζεύετε όλα τα υλικά γύρω σας και τρίβετε το καρότο, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, κόβετε σε ροδέλες τις πιπεριές και το πράσο και τρίβετε σε χοντρό τρίφτη την Grana Padano. Ανοίγετε και το κρασί και παίρνετε και μια γουλιά να σας φτιάξει τη διάθεση και προχωράτε με κέφι!

2. Στον αντικολλητικό ταβά της Fest (πλατιά , χαμηλή κατσαρόλα) βάζετε το λάδι να κάψει σε δυνατή ένταση. Βάζετε με προσοχή μέσα τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα σοτάρετε απ’ τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα, διαδικασία που εντείνει την γεύση τους. Θα χρειαστείτε περί τα 4 λεπτά να ολοκληρώσετε το σοτάρισμα και μετά αφαιρείτε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα μπολ και χαμηλώνετε την ένταση στο 1/3.

3. Αφού καταλαγιάσει λίγο η θερμοκρασία του λαδιού, ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα σας τα κομμένα λαχανικά (κρεμμύδι, πράσο, πιπεριές, καρότο) για να σοταριστούν σε χαμηλή ένταση ώστε να βγάλουν την νοστιμιά τους και τη γλύκα τους για τα επόμενα 10 λεπτά. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται ρίχνετε μέσα τους και τα καρυκεύματα, δηλαδή την δάφνη, την κανέλα, το σκόρδο και το δεντρολίβανο και ανακατεύετε κάθε τόσο.

Σ’ αυτό το σημείο περίπου, ανάψτε τον φούρνο σας στους 180ºC να προθερμανθεί και βάλτε μέσα και το “γιουβέτσι” που θα χρησιμοποιήσετε ώστε να έχει απορροφήσει θερμότητα, πριν μπει στο φούρνο με το φαγητό. Γιατί μόνον αν είναι ζεστό θα ψήσει το περιεχόμενο σωστά, ανάλογα με τους χρόνους που δίνουμε.

4. Μετά από τα 10 λεπτά που τα λαχανικά δημιούργησαν τη βάση της γεύσης του τελικού πιάτου, προσθέτετε μέσα και τα σοταρισμένα φιλετάκια κοτόπουλου κρατώντας χαμηλά την ένταση στο ½ περίπου. Στη συνέχεια, με πόνο ψυχής είν’ η αλήθεια, θα αποχωριστείτε ένα ποτήρι απ’ τον Amethysto του Λαζαρίδη, που θα θυσιαστεί για καλό σκοπό βέβαια, να δώσει τ’ αρώματά του στη σάλτσα.

Σε δύο λεπτά που θα εξατμιστεί το περισσότερο απ’ το υγρό του κρασιού, ήρθε η στιγμή να προσθέσετε και την σάλτσα ντομάτας Napoletana της Barilla, που θα είναι ένα μυστικό σας όπλο για τέλεια στρογγυλή γεύση στη συγκεκριμένη συνταγή. Γιατί δεν είναι μια απλή σάλτσα ντομάτας, αλλά φέρνει κι’ αυτή λεπτές γεύσεις λαχανικών που θα κάνουν το τελικό αποτέλεσμα ακαταμάχητο.

Προσοχή: Εφόσον βάλετε την συγκεκριμένη σάλτσα, επειδή είναι πηχτή προσθέστε και μισό ποτήρι νερό (100 ml.) για να εξατμιστούν σταδιακά μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Άν βάλετε κανονική σάλτσα ντομάτας στον τρίφτη, δεν χρειάζεται νερό, γιατί έχει μέσα υπεραρκετό.

Ανακατεύετε, προσθέτετε αλατοπίπερο και περιμένετε περί τα 10 λεπτά να φύγουν όλα τα υγρά, να μαγειρευτεί το κοτόπουλο ως μέσα χωρίς να στεγνώσει και να δημιουργηθεί μια πηχτή σάλτσα.

5. Όταν το κοτόπουλο με την σάλτσα του είναι έτοιμο, αφαιρείτε απ’ τον φούρνο, το ζεστό πλέον σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε ως γιουβέτσι και το γεμίζετε με το φαγητό απ’ την κατσαρόλα.
Θεωρητικά θα μπορούσατε να βάλετε και τον συγκεκριμένο ταβά της Fest μέσα στο φούρνο για το τελευταίο στάδιο, αλλά εμάς μας αρέσει το ταψί της σειράς Fantasy της ΙΩΝΙΑ για να σερβίρουμε στο τραπέζι, οπότε κάνουμε την αλλαγή.

6. Ρίχνετε το κριθαράκι Barilla στο σκεύος, ρίχνετε από πάνω αναλογία 2.5 φορές βρασμένο καυτό νερό σε σχέση με την ποσότητα απ’ το κριθαράκι, ανακατεύετε προσεκτικά το περιεχόμενο και το βάζετε στον φούρνο για 17-18 λεπτά.

7. Το κριθαράκι στα 17 λεπτά στον φούρνο είναι αλντέντε και θέλει λίγο ακόμη χρόνο, ενώ ταυτόχρονα, υπάρχει αρκετό ζουμί ακόμη στο γιουβέτσι, που δεν έχει απορροφηθεί. Βγάζετε τότε για μισό λεπτό το γιουβέτσι, πασπαλίζετε με την τριμμένη Grana Padano και ξαναβάζετε στο φούρνο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Δηλαδή να λιώσει ωραία το τυρί από πάνω και να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά στα επόμενα 5 λεπτά.

8. Στα 23-25 λοιπόν λεπτά απ’ την έναρξη της διαδικασίας στον φούρνο, το γιουβέτσι είναι έτοιμο, πρέπει να βγει, ακόμη κι αν έχει υγρά γιατί αυτά θα απορροφηθούν στο δεκάλεπτο που θα χρειαστεί μέχρι να κατέβει η θερμοκρασία σε επίπεδο που να μπορεί να φαγωθεί στο τραπέζι.
Καλό είναι να δοκιμάσετε βέβαια και ένα σπυρί απ’ το κριθαράκι να σιγουρευτείτε ότι είναι όσο πρέπει σπυρωτό, αλλά ευχάριστο στην υφή.

Με την μέθοδο που σας προτείνω και βέβαια με τις πρώτες ύλες που προτείνω, το κριθαράκι θα έρθει ακριβώς εκεί που πρέπει στα δέκα λεπτά ανάπαυσης. Έτσι όταν το δοκιμάσετε, θα νιώσετε την απόλυτη ισορροπία σπυρωτού κέντρου με ελαφρά χυλωμένο εξωτερικό, ώστε να αντιλαμβάνεσαι τον κάθε κόκκο στο στόμα σου, χωρίς όμως να κολλάνε μεταξύ τους και να λασπιάζουν, όπως συχνά συμβαίνει στα «κακομαγειρεμένα» γιουβέτσια. Ο συνδυασμός τεχνικής και ποιοτικών πρώτων υλών είναι που φέρνει αυτό το αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και όπου έχει νόημα, επιμένω σε κάποιες μάρκες.

Πίτα Εβδομάδας

Συνταγή από: eimaimama.gr

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες

1 κιλό πράσα -μόνο το άσπρο μέρος- σε λεπτές ροδέλες

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο

2 αυγά

1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο+για το άλειμμα των φύλλων

300γρ φέτα τριμμένη

Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν

Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει

Προσθέτουμε τον μαιντανό, τον άνηθο, την φέτα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι και ανακατεύουμε απαλά χωρίς να λιώσουμε την φέτα

Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα αφού τα λαδώσουμε ένα ένα ξεχωριστά, απλώνουμε την γέμιση και κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα επίσης λαδωμένα ένα ένα

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια

Γλυκά Εβδομάδας:

  • Cheesecakes Καραμέλα χωρίς γλουτένη!!!-Gluten -Free

             Συνταγή στο: daddy-cool.gr

  • Δροσερή κρέμα σοκολάτας με μπισκότα με 4 υλικά σε 15 λ

     Συνταγή από: sintayes.gr

Υλικά συνταγής

300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml φρέσκο γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive ή άλλα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή [σαντιγί] και τη τη βάζουμε στο ψυγείο.
Τεμαχίζουμε σε μικρά κομματάκια τη κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε καλά το γάλα, περιχύνουμε με αυτό τη θρυμματισμένη σοκολάτα και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε για να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά για να κρυώσει η σοκολάτα.
Βγάζουμε την κρέμα / σαντιγί από το ψυγείο και λίγη – λίγη τη ρίχνουμε στη σοκολάτα ανακατεύοντας απαλά μέχρι να γίνει το μείγμα απαλό και ομοιόχρωμο.
Θρυμματίζουμε [όχι σε σκόνη] τη ποσότητα των μπισκότων που θέλουμε στο multi.* Σε μεγάλο μπολ ή σε ποτήρια, για ατομικές μερίδες, ρίχνετε σε στρώσεις μπισκότα και κρέμα σοκολάτας. Τελειώνετε με τελική στρώση τη σοκολάτα [προαιρετικά με κορνέ για καλύτερο διακοσμητικό σχέδιο] και πασπαλίζετε με λίγο ακόμη μπισκότο. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο να παγώσει.

* Τη ποσότητα του μπισκότου θα την υπολογίσετε ανάλογα με τη ποσότητα των ποτηριών ή το μέγεθος του μπολ που θέλετε να γεμίσετε καθώς επίσης και αν προτιμάτε περισσότερη σοκολάτα στο … ποτήρι σας.