Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές : 28/5/18-3/6/18

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα-Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και σάλτσα τυριου στο φούρνο 

   Δείτε την συνταγή στο: daddy-cool.gr

Τρίτη-Ρολάκια κοτόπουλου με σπανάκι και τυρί

 Συνταγή από:govastileto

Υλικά :

4 σνίτσελ κοτόπουλο

300 γραμμ. σπανάκι πλυμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

8 φέτες έμενταλ

1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

1.2 φλιτζάνι λευκό κρασί

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση :

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για λίγα λεπτά και εν συνεχεία προσθέτετε το σπανάκι. Αφήνετε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε με τον άνηθο και κατεβάζετε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε τα σνίτσελ και από τις δύο πλευρές. Βάζετε σε κάθε σνίτσελ 2 φέτες τυρί και μοιράζετε το σοταρισμένο σπανάκι και την παρμεζάνα. Τυλίγετε τα σνίτσελ ρολό και τα κόβετε σε 3 μέρη. Τα βάζετε σε ένα ταψί κάθετα, ρίχνετε το κρασί, 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και τα ψήνετε.

Τετάρτη- Μελιτζάνες στιφάδο

Υλικά

4 Μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
πατάτες κομμένες κυδωνάτες
4 με 5 κρεμμύδια κομμένα όπως τα βλέπετε στην φωτογραφία
2 δαφνόφυλλα
3-4 μπαχάρι
λίγη ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
σάλτσα ντομάτας αν έχετε σπιτική ή 3-4 ώριμες ψιλοτριμμένες ντομάτες
λίγο λαδάκι
αλατοπίπερο

Αφήνουμε τις κομμένες μελιτζάνες στο νερό με αλάτι περίπου 20 λεπτά για να ξεπικρίσουν και να μην απορροφούν λάδι ,τις περνάμε από το τηγάνι να ροδοκοκκινίσουν μαζί με τις πατατουλες .

Σε ένα ταψί κόβουμε αρκετά κρεμμύδια 4-5 μεγάλα βάζουμε και ανακατεύουμε όλα μαζί ρίχνομαι 2 δαφνόφυλλα, 3-4 κόκκους μπαχάρι, 2 σκελίδες σκόρδο, αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη για να σπάσει η ξυνίλα της ντομάτας την σάλτσα λίγο λαδάκι και νεράκι και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να δέσει η σάλτσα μας 180 βαθμούς προθερμασμένο -η ποσότητα των υλικών είναι κατ επιλογή ανάλογα τα άτομα και τις μερίδες .

Gogo Samiou – «ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ».

Πέμπτη- σπαγγέτι με κεφτεδάκια

     Συνταγή από:ladylike

Υλικά (για 350 γρ. μακαρόνια)

3 κ.σ ανάλατο βούτυρο

15 κατεψυγμένα κεφτεδάκια ή εναλλακτικά μπορείς να φτιάξεις δες την συνταγή εδώ

680 γρ. σάλτσα ντομάτας

420 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα

1 1/2 φλ. ζωμό από βοδινό ή νερό

1 κ.σ ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

1/4 φλ. μοτσαρέλα

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και βάλε τα κεφτεδάκια για να πάρουν λίγο χρώμα.

2. Πρόσθεσε τη σάλτσα ντομάτας, τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, το ζωμό (ή το νερό), τη ρίγανη και αλάτι- πιπέρι ανάλογα με τη γεύση που επιθυμείς. Άφησε τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια ρίξε και τα μακαρόνια.

3. Μείωσε λίγο τη φωτιά, κάλυψε το τηγάνι και άφησε τη μακαρονάδα να βράσει για 15- 20 λεπτά- φρόντισε όμως να ανακατεύεις με μια πιρούνα για να μην κολλήσει. Πρόσθεσε ζωμό (ή νερό) αν χρειαστεί.

4. Σέρβιρε αμέσως παρέα με φρεσκοτριμμένα τυριά.

Παρασκευή- Μαυρομάτικα φασόλια ,είναι τέλεια και θρεπτικά!!!

Συνταγή από: mageirikikaisintages

Υλικά μερίδες 4

2 φλυτζάνια του τσαγιού γεμάτα φασόλια
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ψιλό καρεδάκι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 καρότο ψιλοκομμένο καρεδάκι
6-7 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
4-5 ‘ωριμες φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη
1 πιπεριά πράσινη πολύ ψιλοκομμένη
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 κύβο κνορ λαχανικών η ότι υπάρχει σε γεύση
πιπεράκι και ελάχιστο αλάτι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα φασόλια κανονικά και τα σουρώνουμε.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι τα 2 ειδών κρεμμύδια το σκόρδο το καρότο και τις πιπεριές σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
.Αμέσως προσθέτουμε τα φασόλια και τις ντομάτες τριμμένη και ανακατεύουμε για 10 λεπτά περίπου .Ρίχνουμε και το πιπέρι τον κύβο ελάχιστο αλάτι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.Προσθέτουμε και λίγο νεράκι χλιαρό σχεδόν μισό ποτήρι νερού και τα μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα του .Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό πάντα νεράκι.Καλή όρεξη είναι άλλο πράγμα σε γεύση !!!!!!

Σάββατο- Φιλέτο ψαριού με σος από ψητές πιπεριές και κρέμα γάλακτος από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

      Συνταγή από:  argiro

Υλικά Συνταγής

1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
4 φιλέτα
200 γραμμ. το καθένα ψάρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
150 ml. κρέμα γάλακτος llight
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ταλιατέλες βρασμένες για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τις πιπεριές στα 4 και αφαιρούμε τους σπόρους. Τις βάζουμε σε σχάρα με τη φλούδα προς τα πάνω και τις ψήνουμε κάτω από γκριλ για περίπου 8΄, μέχρι να καψαλιστούν καλά. Τις βάζουμε σε σακούλα τροφίμων, την κλείνουμε και μετά από 10΄ τις ξεφλουδίζουμε πολύ εύκολα, τραβώντας τη φλούδα. Τις κόβουμε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια.
2. Βάζουμε τα φιλέτα ψαριού σε ταψάκι. Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και τα ψήνουμε (με την πέτσα προς τα πάνω) στους 200°C για 12-15΄.
3. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, την κρέμα γάλακτος light, τον άνηθο και βράζουμε για 5΄ μέχρι το μείγμα να πυκνώσει ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις πιπεριές.
4. Τοποθετούμε σε κάθε πιάτο λίγες ταλιατέλες, από ένα φιλέτο ψαριού και περιχύνουμε με τη σάλτσα ψητής πιπεριάς. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.

Κυριακή- Ο τέλειος σπιτικός γύρος !!!

      Συνταγή από: mageirikikaisintages

Υλικά για 1 κιλό χοιρινό γύρο

1 κιλό χοιρινό κρέας (από λαιμό) κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
125 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ρίγανη
1 κουτ. σούπας θυμάρι
1 κουτ. σούπας κόλιαντρο τριμμένο
1 κουτ. σούπας σούμακ ΜΠΑΧΑΡ
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα ΜΠΑΧΑΡ
1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη Kalamata papadimitriou
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Τσίπουρο Δεκαράκι

Τι κάνουμε

Ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά, πασπαλίστε το κρέας και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο. Αφήστε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για 12 ώρες στο ψυγείο.

Σε μία σπιτική σούβλα περάστε με την σειρά τις φέτες του κρέατος. Εναλλακτικά, στρώστε με τη σειρά τις φέτες του κρέατος σε μία σχάρα και περάστε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια σε 3-4 σημεία για να συγκρατήσουν το κρέας. Ακουμπήστε την σχάρα σε ένα ταψί, ώστε να στάζουν τα λίπη του κρέατος και προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό στο ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 180ο C για 1 ώρα και 30 λεπτά. Βγάλτε το κρέας από τον φούρνο και κόψτε το σε πολύ λεπτά κομμάτια για να το σερβίρετε.

Συνταγή που την φτιάχνω πάντα με μεγάλη επιτυχία από τον Σεφ Βαγγέλη Δρίσκα!

Πίτα Εβδομάδας:

  • Τυρόπιτα ξεσκέπαστη, με μυζήθρα και άνηθο από τη Μάνη

Συνταγή απο: gastronomos

Υλικά

1 συσκευασία Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
1 κιλό φρέσκο, ανάλατο τυρί (μπορούμε να βάλουμε μυζήθρα φουλ λιπαρών ή το πιο άπαχο ανθότυρο – με διαφορετικά, αν και εξίσου ενδιαφέροντα, αποτελέσματα), θρυμματισμένο με το χέρι
6 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
150 ml γάλα φρέσκο
60 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι

Διαδικασία

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.

Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε τα 2 φύλλα κουρού Χρυσή Ζύμη, το ένα πάνω στο άλλο, έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το τυρί, τα αυγά, το λάδι, το γάλα, τον άνηθο και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη ή με μια κουτάλα για 5 λεπτά, μέχρι να προκύψει ένα κρεμώδες μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο φύλλο και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ρίχνουμε λίγο λαδάκι στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με πιπέρι, αν θέλουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά. Την απολαμβάνουμε ζεστή αλλά και κρύα.

Γλυκά Εβδομάδας:

  • Γλυκό σάντουιτς με κεικ σοκολάτας και παγωτό κρέμα μπισκότο!

   Δείτε την συνταγή στο:  daddy-cool.gr

  • Πανεύκολα cookies με 4 υλικά !!!

Υλικά

400γρμ. βούτυρο,
1 γάλα ζαχαρούχο,
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
κουβερτούρα.

Χτυπάω το βούτυρο με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει, προσθέτω το γάλα, χτυπάω λίγο ακόμα κ μετά προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι.
Κόβω μικρά κομματάκια κουβερτούρα κ ανακατεύω με ένα κουτάλι.
Βάζω λαδόκολλα στο ταψί κ φτιάχνω μπαλάκια κ τα πατάω λίγο από πάνω.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.

Γεωργία Παγανιά‎»»ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ».


Close