Φανταστικη αλμυρη ταρτα με πατατές και λουκάνικα

Υλικά: Ζύμη:

300γρ αλεύρι φαρινα
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές τής σούπας ξύδι
Νερό κρύο όσο πάρει(περίπου μισό ποτήρι)

Γέμιση:
5 μέτριες πατάτες τηγανιτές
4αβγά
2 κουταλιές τής σούπας φαρινα
1 σφηνάκι γάλα εβαπορέ
1 ποτήρι του νερού κρέμα γάλακτος
250γρ λουκάνικα κοκτέιλ
150γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
Λίγο αλάτι
Μοσχοκάρυδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευης:Ζύμη:
Ρίχνουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο το νεράκι.
Ανακατεύουμε ελαφρά και σιγά σιγά ρίχνουμε το κρύο νερό μέχρι να φτιάξουμε μία εύπλαστη ζύμη!
Στρώνουμε σε ταρτιέρα τσέρκι 24 την ζύμη αφού προηγούμενος έχουμε βάλει λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τής πατάτες τηγανιτές ,από πάνω τα λουκάνικα και τέλος ρίχνουμε το μείγμα (γάλα,2κουταλιές τής σούπας φαρινα, κρέμα γάλακτος και αβγό ανακατεμένα μαζί).
Ψήνουμε στους 180βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα για περίπου 45 λεπτά.Δεν χρειάζεται να ψήσουμε πρώτα την ζύμη!Καλή σάς επιτυχία!

ταρτα
Συνταγή από τον φίλο σεφ Χριστιανός Γιώργος

Close