Φανταστικη Βασιλόπιτα απο τη Σταυρούλα καιτατζη

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ CHOCOLATE CHIPS ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ !Καλη πρωτοχρονιά, με υγειά!!!
Αυτη ειναι η περσινη μου βασιλοπιτα κι ειναι πολυ καλη συνταγη. Ειναι συνταγη της Βεφας Αλεξιαδου!

 

Υλικα

1½ κούπα βούτυρο – 2 ½ κούπες ζάχαρη – 6 χωρισμένα αυγά – 4 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του – 1 κουταλάκι μπέικιν – ¼ κουταλάκι αλάτι – ξύσμα από 1 πορτοκάλι – 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού – 1 κούπα ψημένα και ψιλοκομμένα φουντούκια – 1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας – ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Πρωτα χτυπάμε σε απαλη μαρεγκα τα ασπράδια με τη μιση ζαχαρη και την βαζουμε σε ένα μπολ.
Χτυπάμε στο μιξερ το βουτυρο με τη μιση ζαχαρη να αφρατεψει και προσθετετε τους κροκους έναν-έναν και το μπεικιν. Ριχνετε εναλλαξ το χυμο πορτοκαλιου με το αλευρι με το αλατι και το ξυσμα ποτροκαλιου. Με μια σπατουλα ανακατευετε απαλα την μαρεγκα με το μιγμα λιγη λιγη. Αφού προσθέσετε τη μαρέγκα, βάλτε και τα φουντούκια και τις ψηφίδες σοκολάτας και ανακατέψτε. Βάλτε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί στρωμενο με βουτυρομενη λαδοκολα, 30 – 35 εκ. και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45′ με 1 ωρα περίπου.Οταν κρυωσει την αναποδογυρίζετε σε μια πιατελα. Αν δεν θέλετε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη μπορείτε να αλείψετε την βασιλόπιτα με λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι και να στολίσετε με ζαχαρόπαστα, πράσινη χρωματιστή ζάχαρη, κόκκινο γλάσο, smarties κτλ…
Εγω αντι για φουντουκια βαζω ψιλοκομμενο καρυδι και αντι για σταγονες, βαζω νιφαδες σοκολατας!
Για το γλασο λευκης σοκολατας, λιωνω 200 γρ λευκη σοκολατα με 100 γρ κρεμα γαλακτος και 1 κουταλια βουτυρο!

Close