Φανταστικό κέικ καραμέλας

ΚΕΙΚ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
1 φλυτζανι τσαγιου βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου
1/3 φλ τσ ηλιελαιο
2 και 1/2 ζαχαρη
3 φλ τσ αλευρι γοχ
6 μεγαλα αβγα
2 κροκους αβγων
3 και 1/2 κουτ γλυκου μπεικιν
1/2 κουτ γλυκου σοδα
1/4 κουτ γλυκου αλατι
1 φλ τσ sour cream η ξυνογαλο η γιαουρτι
1 βανιλια

κρεμά καραμέλας συνταγή εδώ

Αναβουμε τον φουρνο στους 175 βαθμους. Σε τσερκι 28 εκ στρωνουμε λαδοκολα στον πατο και λαδωνουμε ελαφρα. Κοσκινιζουμε σε ενα μπολ το αλευρι με το μπεικιν, τη σοδα και το αλατι. Στο μπολ του μιξερ χτυπαμε το βουτυρο με το ηλιελαιο και την ζαχαρη μεχρι να αφρατεψει. Προσθετουμε τα αβγα ενα ενα περιμενοντας να αφομοιωθει το προηγουμενο. Ριχνουμε τους κροκους και την βανιλια. Χτυπαμε σε μετρια προς δυνατη ταχυτητα για 4 λεπτα. Χαμηλώνουμε την ταχυτητα και προσθετουμε εναλλαξ το ξυνογαλα με το μειγμα του αλευριου, σταδιακα για 3 φορες. Δεν θελει πολυ ανακατεμα. Ριχνουμε το μειγμα στο τσερκι και ψηνουμε για μια ωρα περιπου. Στα 45 λεπτα δοκιμαζουμε με το μαχαιρι στο κεντρο του κεικ. Βγαζουμε απο τον φουρνο αφηνουμε να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου και τυλιγουμε με μεμβρανη. Το βαζουμε στο ψυγειο για ενα βραδυ. Την επομενη το κοβουμε σε δυο η τρεις δισκους. Στρωνουμε κρεμα καραμελας τους δισκους και καλύπτουμε ολο το κεικ εξωτερικα.

Από την αγαπημένη μου Σταυρούλα Καιτατζη

Close