Φυλλό σεντόνι για πίτες απο τη Μυρτώ Αγγελου

φυλλο σεντονι για πιτουλες!!!!

Υλικα

1 κιλο αλευρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια αλάτι

1 κουταλάκι ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας ξύδι

λίγο νεράκι

Εκτέλεση
Ριχνουμε το αλευρι, το αλατι, τη ζαχαρη, το ξυδι, το αλατι και σιγα σιγα το νερο, μεχρι να εχουμε μια μαλακη ζυμη στα χερια μας!!!!|
την αφηνουμε να ξεκουραστει για μιση ωρα.
Κοβουμε το ζυμαρι μας σε δυο μερη, το ενα μερος λιγο πιο μεγαλο απο το αλλο.
Αλευρωνουμε το τραπεζι μας και με ενα πλαστη ανοιγουμε το ζυμαρι μας σε φυλλο, οσο μεγαλυτερο μπορουμε και μετα βαζουμε τα χερια μας απο κατω και αρχιζουμε σιγα σιγα να τεντωνουμε.
Το φυλλο ειναι τοσο ελαστικο που τεντωνει ευκολα.
Το τραπεζι το δικο μου,ειναι περιπου 1,5 μετρα, και οπως βλεπετε στη φωτο ανοιξε σε ολο το μηκος και στο πλατος κρεμεται σαν τραπεζομαντιλο.
Αφου το τεντωσουμε και ειναι σχεδον διαφανο..και με ενα πινελο ραντιζουμε ολο το φυλλο. με 1/4 καλαμποκέλαιο κ 3/4 φυτινη λιωμενη 
Παιρνουμε το φυλλο απο τη μακρια του πλευρα και το διπλωνουμε ως τη μεση.
Ξαναραντιζουμε.
Μετα διπλωνουμε απο την αλλη μακρια πλευρα και ξαναραντιζουμε με βουτυρο.
Παιρνουμε τωρα τη μικρη πλευρα και φερνουμε στο κεντρο, βουτυρωνουμε και στο τελος την αλλη μικρη πλευρα.
Τωρα εχουμε το μεγεθος του ταψιου μας.
Το τοποθετουμε μεσα, φυσικα λαδωνουμε το ταψι μας, και μετα οποια γεμιση προτιμαμε.
Ανοιγουμε το δευτερο φυλλο μας, Με την ιδια διαδικασια, αλλά θα βγει λιγο μικροτερο.
Σκεπαζουμε τη πιτα μας ,κοβουμε σε κομματια , λαδωνουμε και ψηνουμε στους 200β
καλη μας ορεξη!!!!!!!

1 2 3 4 5 6 

Δείτε εδώ όλες τις συνταγές μου

Close