Γαλακτομπούρεκο μακεδονικό

Διαφορετικό γαλακτομπούρεκο απ΄όσα έχουμε συνηθίσει με τσαλακωμένα φύλλα.

Για το γαλακτομπούρεκο θα χρειαστείτε:

1 κιλό ‏Γιαούρτι στραγγιστό
1 φλυτζάνι του τσαγιού ‏Ζάχαρη
5 τεμ. ‏Αυγά
1 τεμ. ‏Μπέικιν πάουντερ
1 πακέτο ‏Φύλλο κρούστας
1 φλυτζάνι του τσαγιού ‏Ελαιόλαδο

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:

2 ποτήρια του νερού ‏Ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού ‏Νερό
2 τεμ. ‏Βανίλιες
από 1 λεμόνι ‏Φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζετε τα φύλλα κρούστας σουρωτά στο ταψί, ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.

Τα φύλλα τα ανοίγετε λίγο όπως είναι σουρωμένα και προσθέτετε λίγη κρέμα ενδιάμεσα.

Μετά προσθέτετε και την υπόλοιπη κρέμα από πάνω. Βάζετε να ψηθεί στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Για το σιρόπι βράζετε τα υλικά όλα μαζί για περίπου 8-9 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο το αφήνετε λίγο να κρυώσει, πρέπει να είναι ζεστό όχι καυτό και περιχύνετε το γαλακτομπούρεκο το οποίο πρέπει να είναι κρύο.

Πηγή: chefoulis.gr
Close