Σπέσιαλ μοναδική αφράτη μυρωδένια φραουλένια τούρτα !!!

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

5 αυγά
125 γραμμάρια ζάχαρη
125 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα
1 βανίλια
4 κουταλιές της σούπας κακάο

Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη 10 λεπτα.
Χαμηλωνουμε και ρίχνουμε απαλά αλεύρι,βανίλια,κακάο.
Το τοποθετούμε στο κατάλληλο σκεύος και το ψήνουμε για 20 λεπτα στους 180 βαθμούς.
Το αφήνουμε να.κρυώσει πολύ καλά και το κόβουμε σε 3 πατους.

ΣΙΡΟΠΙ;
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
1 βανίλια
χυμό μισού λεμονιού
Βράσιμο 2 λεπτα.
Αφήνουμε να κρυώσει

ΚΡΕΜΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ:
2 φακελακια γκαρνι
400 γραμμάρια γάλα
2 φακελακια ζελέ σκόνη φράουλα

Φτιάχνουμε το ζελέ με την μιση ποσοτητα του νερόυ
Το αφήνουμε ψυγείο να μισοπηξει.
Χτυπάμε γκαρνι με γάλα σε σαντιγυ και προσθέτουμε το ζελέ
Το αφήνουμε ψυγείο.

ΣΑΛΤΣΑ.ΦΡΑΟΥΛΑΣ:
500 γραμμάρια φράουλες
50 γραμμάρια.ζάχαρη
Πλένουμε πολύ καλά τις.φράουλες.
Τις πολτοποιούσε στο μουλτι.
Βάζουμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη της φράουλες βράζουμε.5 λεπτα να δεσει.
Αφηνουμε να κρυώσει.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Σιροπιαζουμε το πρωτο πάτο,βάζουμε.κρέμα,ξανά πάτο και σιροπιασμα και τέλος ξανά πάτο σιροπιασμα.

Κόβουμε φράουλες γύρω γύρω και πανω σάλτσα!

Tzeni Tsanaktsidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ


Close