Γιαούρτι με ζελέ φράουλας

Μια συνταγή για ένα υπέροχο επιδόρπιο, ένα πολύ δροσιστικό σνακ, ιδανικό για…καλοκαιρινές υπογλυκαιμίες! Ζελέ με γιαούρτι και ζελέ φράουλας.
Υλικά συνταγής
1 κουτί ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη light
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
350 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
380 γρ. γιαούρτι με γεύση φράουλας με λίγα λιπαρά
30 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη στο τρίφτη (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ ρίχνετε το βραστό νερό που προτείνεται στη συσκευασία του ζελέ και ανακατεύετε το ζελέ σκόνη να διαλυθεί καλά. Προσθέτετε το χυμό πορτοκάλι αντί για παγωμένο νερό ανακατεύετε καλά και το βάζετε στο ψυγείο περίπου 1 ώρα ή μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς.
Όταν αρχίσει να πήζει το ζελέ, το βγάζετε από το ψυγείο και κρατάτε το 1/3 του μείγματος. Ρίχνετε το γιαούρτι στο υπόλοιπα 2/3 του ζελέ και ανακατεύετε πολύ καλά με σύρμα μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Προσθέτετε τα 300 γρ. φράουλες και το τρίμμα σοκολάτας (προαιρετικά) και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν πλήρως. Μοιράζετε το μείγμα σε 4-5 ποτήρια.
Προσθέτετε στο 1/3 του ζελέ που κρατήσατε, τα 50 γρ. φράουλες σε κομματάκια και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Με ένα κουτάλι ρίχνετε ισομερώς το μείγμα στα ποτήρια, πάνω από το μείγμα ζελέ γιαουρτιού. Βάζετε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.

sintayes.gr

Close