Γιαουρτογλυκό με σοκοφρέτα

Υλικά:
500 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
250 ml (1 κούπα) φρέσκο γάλα πλήρες ή ελαφρύ
100 γρ (7 κουτ.σούπας) ζάχαρη
50 γρ (5 κουτ.σούπας) κορν φλάουρ
14  σοκοφρέτες (ανάλογα με το μέγεθος του σκεύους που θα χρησιμοποιήσετε)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις σοκοφρέτες ) σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να βράσει η κρέμα. Συνεχίζουμε για άλλα 2′ το ανακάτεμα.

Σπάμε τις σοκοφρέτες σε μικρά κομμάτια, τις στρώνουμε σε ένα πιρέξ ή τις μοιράζουμε σε βαθιά γυάλινα μπολ και τις πιέζουμε ελαφρά έτσι ώστε να δημιουργήσουν μια ομοιόμορφη στρώση.

Στη συνέχεια απλώνουμε  τη κρέμα πάνω από τις σοκοφρέτες.

Μετα ξαναβάζουμε από πάνω τη κρεμά γιαουρτιού .

αν θέλετε προσθέτετε και αλλά στρωματα σοκοφρετα εναλλαξ με κρέμα γιαουρτιου

Τέλος   το βάζουμε στο ψυγείο για να δέσει.

Close