Gingerbread. Η Χριστουγεννιατικη ζυμη

Αυτή η ζύμη είναι ιδανική  για να τα κάνετε στολίδια για το δεντροχριστουγεννιατικα μπισκότα,  και για να φτιάξετε τα κλασσικά χριστουγεννιάτικα σπιτάκια.!

ΥΛΙΚΑ:
2 ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
1 κ. γλυκού baking soda
¾ κ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
½ κ. γλυκού γαρύφαλλα
¼ κ. γλυκού. αλάτι
¾ φλ. μαργαρίνη λιωμένη
1 φλ. άσπρη ζάχαρη
1 αυγό
1 κ. σούπας νερό
¼ φλ. μελάσα
2 κ. σούπας άσπρη ζάχαρηΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το τζίντζερ, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μαργαρίνη και το φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Χτυπάμε μέσα ένα αυγό, μετά ρίχνουμε το νερό και τη μελάσα.
Σταδιακά προσθέτουμε το πρώτο μείγμα στο μείγμα της μελάσας.
Ανοίγουμε φύλλο με έναν πλάστη πάχους όσο ένα μολύβι και με κουπάτ της αρεσκείας μας τα κόβουμε και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και σε κάποια απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές σκεύος.

Δείτε και εδω πως να φτιάξετε υπέροχα χριστουγεννιατικα σπιτακια απο κέικ


Close