Γιορτινά cupcakes με χριστουγεννιάτικα στεφανάκια

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε μικρούς και μεγάλους τότε αξίζει να δοκιμάσετε να φτιάξετε αυτά τα γιορτινά cupcakes.

Δείτε ακόμη: Cupcakes με «χριστουγεννιάτικα φωτάκια»

Είναι μια γρήγορη και πολύ εύκολη διαδικασία! Δοκιμάστε τα και σίγουρα θα τα φτιάχνετε κάθε χρόνο.

Υλικά: (για 24 cupcakes):

Για τα κεκάκια βανίλιας:

  • 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουτερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι κανόλας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι βουτυρόγαλα, σε θερμοκρασία δωματίου

Frosting βουτυρόκρεμας με γεύση βανίλιας:

  • 2 ράβδους αλατισμένου βούτυρο, μαλακωμένο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 1/2  του κουταλιού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 σταγόνα κόκκινη χρωστική τροφίμων
  • 1 έως 2 σταγόνες πράσινη χρωστική τροφίμων

Δείτε ακόμη: Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα cupcakes πολικές αρκούδες και ξετρελάνετε τα μικρά σας!

Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Ετοιμάστε τη φόρμα για τα cupcakes βάζοντας τις χάρτινες θήκες.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουτερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Ανακατέψτε καλά.
  • Στο κάδο ενός ηλεκτρικού μίξερ που είναι εφοδιασμένο με το εξάρτημα του πτερυγίου, ανακατέψτε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να συνδυαστούν καλά. Προσθέστε σταδιακά το λάδι και τη βανίλια, και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν.
  • Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε αργά το ήμισυ του μείγματος αλευριού.
  • Ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέστε το βουτυρόγαλα. Προσθέστε αργά το εναπομένον μείγμα αλευριού, ξύνοντας τις πλευρές του μπολ με μια σπάτουλα, όπως είναι απαραίτητο, προκειμένου να ανακατέψετε καλά όλο το μείγμα.
  • Διαχωρίστε το μείγμα ομοιόμορφα μεταξύ των χάρτινων θηκών. Μεταφέρετε τη φόρμα στο φούρνο και ψήστε για 8 έως 10 λεπτά. Έπειτα βγάλτε τα έξω και αφήστε τα να κρυώσουν καλά.

Για να προετοιμάσετε το frosting, βάλτε το βούτυρο για μερικά λεπτά σε ένα μίξερ με το εξάρτημα της κουτάλας σε μεσαία ταχύτητα. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και γυρίστε το μίξερ σας στη χαμηλότερη ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί η ζάχαρη με το βούτυρο. Αυξήστε την ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και τη κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια χτυπήστε το μείγμα για άλλα 5 έως 8 λεπτά μέχρι να πάρει μια βελούδινη υφή.
Κρατήστε 1/4 φλιτζάνι του frosting και χρωματίστε το με το κόκκινο χρώμα. Μεταφέρετε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με πολύ μικρό στρογγυλό άκρο.
Κρατήστε 1/2 φλιτζάνι του frosting και χρωματίστε το με πράσινο χρώμα. Μεταφέρετε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής εξοπλισμένη με μια άκρη σε σχήμα αστέρι.
Βάλτε το λευκό frosting πάνω από κάθε cupcake. Κάντε μικρά πράσινα αστεράκια γύρω από τις άκρες του κάθε cupcake. Στη συνέχεια, κάντε μικρές κόκκινες κουκκίδες πάνω από το κάθε πράσινο αστέρι και τελειώστε με ένα κόκκινο μικρό φιόγκο στην κορυφή.

Τα cupcakes σας είναι έτοιμα!!!

Δείτε ακόμη: cupcakes- πως να φτιάξετε τα σκουφάκια του Άγιου Βασίλη

 

Πηγή: ohsweetday.com

Close