ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ
Υλικά

240 γρ. βούτυρο λιωμένο
240 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αβγά
2 κ. γλ. baking powder
ξύσμα και χυμός ενός πορτοκαλιού

Για να περιχύσουμε :

χυμός 4 μέτριων πορτοκαλιών

Για το γλάσο
400 γρ. ζάχαρη άχνη + χυμός ενός πορτοκαλιού
Εμένα δεν μου έφτασε η άχνη που είχα στο ντουλάπι και ένωσα με κρυσταλλική για αυτό και είναι έτσι, δεν ήταν κακό πάντως…..χχαχαχαχ…απλά έκανε διαφορετική κρούστα όπως το έτρωγες… εσείς βάλτε άχνη.

Για τη γέμιση : μαρμελάδα μήλο (με το μάτι)
Εκτέλεση

Βαζω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά.

Προσθέτω σιγά-σιγά τα αβγά, το αλεύρι με το baking powder και το ξύσμα με το χυμό πορτοκαλιού.

Αφού χτυπηθούν όλα καλά, βάζω το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 30 εκατ. για κέηκ.

Ψήνω σε μέτριο φούρνο (περίπου στους 170 βαθμούς, αναλόγως το φούρνο μας, μου πήρε 45 λεπτά, αλλά τσεκάρουμε με οδοντογλυφίδα).

Το βγάζω από τη φόρμα ζεστό και το περιχύνω με το χυμό 4 πορτοκαλιών (σουρωμένο).

Οταν κρυώσει, κόβω με προσοχή το κέηκ στη μέση (*) και αλείφω με τη μαρμελάδα μήλο, σκεπάζω με τον άλλο δίσκο του κέηκ και καλύπτω το γλυκό με το γλάσο. Ολο αυτό με προσοχή, γιατί δεν ξεχνάμε ότι το έχουμε ποτίσει με το χυμό.

(*) Περνάμε με προσοχή τον κομμένο δίσκο σε μία επίπεδη σχεδόν πιατέλα και έτσι δεν έχουμε πρόβλημα να χαλάσει.

Επειδή μας αρέσει πασπάλισα ελαφρώς με κανελίτσα.

Καλή επιτυχία!