Γλυκο ψυγειού με φράουλα και λευκή σοκολάτα

Τούρτα με Φράουλα και Λευκή Σοκολάτα

Για το κέικ
450 γρ λευκή κουβερτούρα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
250 γρ φράουλες
1 φλιτζάνι γιαούρτι
3 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ζελατίνης
3 ασπράδια αυγών
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
400 γρ (savoiardi) μπισκότα σαβουαγιάρ
1 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό πορτοκάλι

Για τις μουσκεμένες φράουλες
500 γρ φράουλες
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
Οδηγίες

Για την βάση
Λαδώστε ελαφρά μια 22 εκατοστών φόρμα ψησίματος και βάλτε χαρτί ψησίματος. Τοποθετήστε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε μπαιν μαρι ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει. Μην αφήνετε το μπολ να αγγίξει το νερό. Εν τω μεταξύ, κάνουμε πουρέ τις φράουλες. Αφαιρέστε λιωμένη σοκολάτα από τη φωτιά και προσθέστε το γιαούρτι και φράουλα πουρέ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.

Διαλύστε τη ζελατίνη σε 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό. Ανακατέψτε τη ζελατίνη με το λευκό μείγμα σοκολάτας. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σχηματίσουν κορυφές και βάλτε βαθμιαία τη ζάχαρη άχνη. Διπλώστε απαλά μέσα στο μείγμα σοκολάτας.

Κόψτε τις στρογγυλεμένες άκρες από κάθε μπισκότο και πάρτε τα μισά από τα μπισκότα και.
βουτήξτε κάθε μπισκότο στο χυμό πορτοκαλιού και στρώστε γύρω γύρω από την φόρμα .Απλώστε το μείγμα σοκολάτας. Βάλτε ξανά τα υπόλοιπα μπισκότα σε έναν κύκλο (ίδια διαδικασία όπως και για τη βάση). Βουτήξτε μία πλευρά κάθε μπισκότου στο χυμό και η υγρή πλευρά προς τα κάτω. Πιέστε προς τα κάτω τα μπισκότα για να βάλετε ξανά την γέμιση. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για μια νύχτα .

Για τις φράουλες
Κόβουμε τις φράουλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά .Καλύψτε και καταψύξτε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πηγή: http://glykestreles.blogspot.gr
Close