Η καλύτερη συνταγη για μιλφειγ απο τη Σοφη Τσιωπου

Τώρα το καλοκαιράκι,ενα δροσιστικο μιλφειγ ειναι οτι πρέπει!!!
ΜΙΛΦΕΙΓ ”ΤΟ ΕΛΑΦΡΥ”
ΥΛΙΚΑ
1 κουτί κονσερβα εβαπορε λάιτ των (400γρ.)
2 κουτιά νερό (μετράμε από το ίδιο το κουτί)
1 κουτι άνθος αραβοσίτου Γιώτης των (160 γρ.) ΟΧΙ ΣΤΙΓΜΗΣ!!!
2 βανίλιες
1 κ.σ μαργαρίνη
1 ποτήρι άχνη ζάχαρη
2 φακελάκια γκαρνί σκόνη +400 ml γάλα(λάιτ)
2 πακέτα μπισκότα σφολιατίνια.(αν θέλετε να τρίψετε και στην επιφάνεια,τότε χρειαζόμαστε 3 πακέτα.Εγώ δεν είχα και έτριψα κράκερς Παπαδοπούλου!!!
άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το εβαπορε,το νερό το άνθος αραβοσιτου και το 1 ποτήρι άχνη.(Αν το θέλετε πιο γλυκό δοκιμάστε και προσθέστε αναλόγως)Ανακατευω συνεχως μέχρι να πηξει η κρέμα.Προσθέτω τις βανίλιες και το βητάμ,ανακατεύω,αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ,τη σκεπάζω με μεμβράνη κολλημένη στην επιφάνεια και την αφήνω να κρυώσει πολύ καλά.Περίπου 2 ώρες.Εγώ τη βαζω στο ψυγειο για πιο γρηγορα.Εντωμεταξυ,χτυπάω τα γκαρνι με το γαλα,σε σαντιγι.Η κρέμα όταν κρυωσει θα γίνει πολύ σφιχτή.Μην τρομάξετε.Την χτυπάω στο μιξερ να αφρατεψει και να μαλακωσει,και εσωματώνω χτυπώντας τη μιση σαντιγι.Την άλλη μισή την κρατάω για την επιφάνεια του γλυκου.Χωριζω τα σφολιατίνια στη μεση.(Εχω φωτο στα σχολια)Στρώνω σε πυρεξ 25χ30 περιπου μπισκοτα,κρεμα εναλλαξ.Θα πάρει 3 στρώσεις μπισκοτα και 3 στρώσεις κρεμα.Στο τέλος στρώνω τη σαντιγι και πασπαλίζω με αχνη!!

Close