H ποιο ευκόλη και νόστιμη σπιτική pizza

Όλο το κόλπο για μια τέλεια pizza είναι η ζύμη, η σπιτική σάλτσα και τα φρέσκα υλικά!‪#‎CrazyMOMS‬

Συστατικά

Για την ζύμη
500 γρ. αλεύρι σκληρό (για ψωμί και μπορούμε και ολικής αλέσεως)
300 χλιαρό νερό (30° – 35° C)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την σάλτσα ντομάτας
πολτό από 4-6 ώριμες φρέσκιες ξεφλουδισμένες
1κρεμμύδι
μια σκελίδα σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
1κουτ. Σούπας βασιλικό
1 κουτ. Σούπας ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την γέμιση (στο περίπου)
9 φέτες ζαμπόν
6 φέτες μπέικον
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
150 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο ή ότι προτιμάτε
150 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
5 φρέσκα ψιλοκομμένα μανιτάρια
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές πράσινες
5-6 ελιές
5 -6 λιαστές ντομάτες
Για σερβίρισμα λίγο tabasco

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιά με το νερό. Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και σιγά-σιγά προσθέτετε το νερό με τη μαγιά, συμπληρώνοντας στο τέλος τη ζάχαρη,το αλάτι και το λάδι.

Ζυμώνετε μέσα στο μπολ για ένα πεντάλεπτο μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά και ελαστική.

Αφήνετε τη ζύμη να “ξεκουραστεί” σκεπασμένη με καθαρή βαμβακερή πετσέτα κουζίνας, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Μετά ανοίξτε φύλλο λεπτό πολύ όπως εμείς εδώ,ή όπως το θέλετε.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα:

Σε κατσαρολάκι βάζετε το λάδι να κάψει, ρίχνετε το κρεμμύδι και μετά το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 1-2 λεπτά να πάρει γεύση το λάδι.

Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι,βασιλικό,ρίγανη. Βράζετε για ένα πεντάλεπτο, αφαιρείτε το σκόρδο και αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει, μέχρι να είναι έτοιμη η βάση από την πίτσα.

Βάζετε την σάλτσα και γεμίζετε την πίτσα σας με όλα τα υλικά σας.

Ψήνετε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για περίπου 30 λεπτά

Σερβίρετε με tabasco από επάνω,εάν σας αρέσει.

Καλή απόλαυση!

Την crazymom θα τη βρείτε και στη σελίδα της στο facebook

Δείτε εδώ πολλές ιδέες για λαχταριστές ζύμες

Close