HOT DOG ΦΟΥΡΝΟΥ Μια συνταγή για πολλές χρήσεις!

HOT DOG ΦΟΥΡΝΟΥ
Μια συνταγη για πολλες χρησεις!
Για γενεθλια ,για παρτυ, για το σχολειο, για τα κρυα βραδια του χειμωνα!
Υλικα.
1 φλυτζανι τσαγιου χλιαρο γαλ
1 φλυτζανι τσαγιου σπορελαιο.
1 φλυτζανι τσαγιου νερο σοδα με ανθρακικο.
1κσ ζαχαρη.
1κγαλατι φακελακια ξηρη μαγια.
1 αυγο για αλειμμα.
Αλευρι οσο σηκωσει.
Λουκανικα γαλοπουλας η φραγκφουρτης.
Σουσαμι για πασπαλισμα.
Εκτελεση.
Σ ενα μπολ βαζουμε το γαλα, τη ζαχαρη ,τα φακ μαγιας και ανακατευουμε να λιωσει η μαγια μας!
Προσθετουμε τη σοδα , το λαδι και σιγα σιγα το αλευρι με το αλατι μεχρι να γινει μια ευπλαστη ζυμη!
Σκεπαζουμε το μπολ με μια μεμβρανη και αφηνουμε να διπλασιαστει η ζυμη μας!
Χωριζουμε τη ζυμη μας σε 16 μπαλακια!
Κανουμε με τα μπαλακια κορδονακια αναλογα το μεγεθος του λουκανικου που εχουμε !
Τυλιγουμε με το κορδονακι το λουκανικο και το τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολλα!
Κτυπαμε το αυγο και αλειφουμε τη ζυμη μας!
Τα αφηνουμε να φουσκωσουν και ψηνουμε τους 180 β για 20 λ!
Μια ζυμη που θα σας ενθουσιασει!
Καλη επιτυχια σε ο,τι κανετε!!!

Sofia Kara
Sofia Kara

Από μικρο παιδί αγαπούσα την κουζίνα! Γεννήθηκα στην Έδεσσα ,έζησα όμως σπούδασα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Η μοίρα όμως το έφερε και για χρονιά ασχολήθηκα με τα κοινά της πόλης που ζω τώρα στην Ξάνθη! Επί 20 χρόνια διετέλεσα πρόεδρος στον ΟΤΕ και εκλεγμένη πανελλαδικά ,στο Χάντμπολ,στην τοπική αυτοδιοίκηση της Ξάνθης απο θέσεις προέδρου και αντιδημαρχος! Η μαγειρική ήταν το απωθημένο μου. Μα πιο πολύ απο όλα μου αρέσει η ζύμη! Βλέπω ,σχεδιάζω ,δημιουργώ! Αυτό είναι μεράκι ,είναι πάθος και τέχνη!