ACMA:Ποιο αφράτο ψωμάκι δεν εχέτε ξαναφάει

ACMA τουρκικό Στην Κωνσταντινουπολη αλλα και στην Ξάνθη το έχουν για πρωινό!Το τρώτε είτε σκέτο σαν ψωμάκι (Πιο αφράτο ψωμάκι δεν έχω φάει)!Αν θέλετε το γεμίζετε με μαρμελάδα (εγω σε μερικά έβαλα βερυκοκο!),πραλίνα ότι σας αρέσει!Είναι πολύ ωραίο πρωινό για τα παιδιά στο σχολείο!

ΣΥΝΤΑΓΗ

1κιλο αλευρι γοχ,

200 γρ γαλα,

200γρ νερο,

200γρ ηλιελαιο,

4κγ ζαχαρη,

2κγ αλατι

2 φακ ξηρη μαγια

2 κροκους αυγων

ΠΡΟΖΥΜΙ

Βαζουμε τα 200γρ χλιαρο νερο ,τα 2 φακ ξηρη μαγια, 1 κουταλακι του γλυκού ζάχαρη για να ταισουμε τη μαγια μας , λιγο αλευρι ενα φλυτζανι περιπου, το ανακατεύουμε και το αφηνουμε να φουσκωσει για να κάνουμε το προζυμι μας!Μεχρι να βγαλει φουσκαλες οπως ολα περιπου μιση ωρα

Αφου γινει το προζυμι μας Βαζουμε τα υπόλοιπα υλικά ,ανακατεύουμε και ζυμωνουμε!Γινεται μια ζυμη καταπληκτικη !

Το αφηνουμε παλι το ζυμαρακι μας να φουσκωσει και χωριζουμε τη ζυμη σε μπαλακια!Ανοιγουμε καθε μπαλακι το αλειφουμε με βουτυρο βιταμ και το τυλιγουμε οπως το χαλι! Κανουμε εναν κομπο ,το βαζουμε στο ταψι ,αλειφουμε με αυγο και σουσαμι , η μαυρο κυμινο η παπαρουνοσπορο!!Ψηνουμε στους 180 για μιση ωρα!

 

acma_bread_recipe_daddy-cool.gr

 

Από τη χρυσοχέρα φίλη μου Σοφία Καρα και δε το λέω τυχαία το χρυσοχέρα, δείτε υπέροχο σχέδιο

acma_daddy-cool.gr

acma!Το ψωμάκι που συνηθίζουν στη Ξάνθη να τρώνε για πρωινό

 

Close