Νοστιμα Κεκάκια με μπανάνα και φυστικοβούτυρο
Η μπανάνα σε κεκάκι γίνεται πιο λαχταριστή και από το σοκολατάκι.
Υλικά
1 ¾ του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν- πάουντερ Αλλατίνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
57 γρ. βούτυρο
1/4 του φλιτζανιού φυστικοβούτυρο
2 αυγά
3 μεγάλες μπανάνες, πολτοποιημένες
1 μπανάνα, κομμένη σε φέτες για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση 
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 ο C και τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί στις φόρμες των muffins.
Σε ένα μπολ, ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε.
Στο μίξερ, ρίξτε τη ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι το μείγμα σας να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια προσθέστε το φυστικοβούτυρο, ανακατέψτε και προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά και συνεχίστε να ανακατεύετε. Τέλος προσθέστε τον πουρέ από τις μπανάνες και ανακατέψτε μέχρι όλα σας τα υλικά να έχουν συνδυαστεί .
Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε στο μείγμα, το μείγμα αλευριού και ανακατεύετε.
Με την βοήθεια ενός κουταλιού μοιράστε το μείγμα σας στα φορμάκια των muffins, προσθέτοντας από πάνω και ένα κομμάτι από την κομμένη μπανάνα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 25 λεπτά.
Πριν σερβίρετε τα muffins σας αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
 
 

Close