Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

YΛΙΚΑ

280 ΓΡ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΔΡΟ
4 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
480 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
1 LT ΝΕΡΟ
2 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ
1 ΒΑΝΙΛΛΙΝΗ
½ Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
20 ML ΚΟΝΙΑΚ
65 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
50 ΓΡ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα πορτοκάλια ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης και τα αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, την υπόλοιπη ζάχαρη, τα γαρύφαλλα, τη βανιλίνη, την κανέλλα, το κονιάκ και αφήνουμε το σιρόπι να πάρει μία βράση.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα βούτυρο και ελαιόλαδο και σωτάρουμε το χονδρό σιμιγδάλι, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε τα γαρύφαλλα από το σιρόπι. Ενώνουμε το σιμιγδάλι με το σιρόπι και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να δέσει ο χαλβάς. Αφού δέσει, τον μοιράζουμε σε μπολάκια και τον αφήνουμε να κρυώσει.Αλλος τροπος σερβιρισματος ειναι να τον βαλουμε σε φορμα και οταν κρυωσει τον ξεφορμαρουμε σε πιατελα. Περιχυνουμε με σος σοκολατας.

Σταυρούλα Κάιτατζη
Σταυρούλα Κάιτατζη

Είμαι η Σταυρούλα Καιτατζη, μητέρα δυο αγοριών στην εφηβεία, τα οποία μου έχουν δηλώσει... κι όταν δεν πεινάμε ... ΠΕΙΝΑΜΕ ! Μαγειρεύω λοιπόν καθημερινά, φτιάχνω γρήγορα και χορταστικά σνακ (κάνω και την ψυχοθεραπεία μου), δημιουργώντας καινούργιες συνταγές. Αυτό τον καιρό σπουδάζω Αρτοποιία Ζαχαροπλαστικη. Μέσα λοιπόν απο τις μαγειρικές μου μνήμες, την εντατική ενασχόληση, τις σπουδές μου, Μοιράζομαι μαζί σας , επιτυχημένες συνταγές και πάνω απο όλα νόστιμες, με υλικά ελάχιστα έως και καθόλου επεξεργασμένα, γιατί πάνω απο όλα πρέπει να τρώμε υγιεινά.


Close