Kinder γαλακτοφέτες ... η συνταγή!

 

Ξεχαστε τις γαλακτοφετες εμποριου!Αυτη η συνταγη εχει ακριβως το ιδιο αποτελεσμα!
Δοκιμαστε τες και τα παιδια θα σας ζητανε και αλλο,και αλλο και αλλο!

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
 Για το παντεσπάνι:
 150 γρ. αλεύρι (1 φλιτζάνι και 2 κουταλιές της σούπας)
6 κουταλιές ζάχαρη
4 αυγά
70 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
3 κουταλιές σκόνη κακάο (πικρό)
1 φακελάκι βανίλια
1 φακελάκι baking powder
 Για την κρέμα:
 τρίμμα ενός λεμονιού (προαιρετικό)
3 κουταλιές μέλι
1 βανίλια
500 γρ. κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 Ξεκινάμε με το παντεσπάνι. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη (3-5 λεπτά), μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το κακάο και το βούτυρο. Τα χτυπάμε για λίγο και προσθέτουμε και το baking. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα, αφού το στρώσουμε ομοιόμορφα, γιατί φουσκώνει και το ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 150 βαθμούς C (στον αέρα). Αφού το παντεσπάνι ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει, ενώ συγχρόνως φτιάχνουμε την κρέμα.
 Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας το μέλι και τη βανίλια. Τέλος, προσθέτουμε και το τρίμμα λεμονιού (αν θέλουμε)
 Όταν κρυώσει καλά το παντεσπάνι το κόβουμε σε λωρίδες και μετά ξανά στη μέση, σαν παστάκια. Μετά κόβουμε το κάθε παστάκι στη μέση και απλώνουμε στο μισό την κρέμα. Βάζουμε από πάνω το άλλο κομμάτι παντεσπάνι, καλύπτουμε και τα κενά στο πλάι με κρεμούλα και έτοιμο το γλυκάκι μας.
 Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Καλή επιτυχία!!

epaggelmagynaika.gr/

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

Close