Θεική Ψαρόσουπα με γαρίδες  από τη Marianna Karas

Θεϊκή Ψαρόσουπα με κοκκινόψαρα,μπακαλιαράκια και γαρίδες

Πως μπορούμε να φτιάξουμε μια πεντανόστιμη και οικονομική ψαρόσουπα;

Τα κατεψυγμένα ψάρια μπορούν να αποδειχθούν ιδανικά για μια ζεστή, θρεπτική και απολαυστική ψαρόσουπα. τις κρύες μέρες του Χειμώνα αρκεί να ξέρουμε πώς να τα χειριστούμε. Λίγες μικρές φρέσκες γαρίδες , (η τιμή τους είναι οικονομική) θα μας βοηθήσουν να έχουμε την πιο γευστική και μυρωδάτη ψαρόσουπα.
Θα κάνουμε μια ανάμειξη κατεψυγμένου μπακαλιάρου με κατεψυγμένα κοκκινόψαρα… είναι αρκετά οικονομικά. Και βέβαια οι λίγες φρέσκες μικρές γαρίδες θα μας δώσουν τον τέλειο νοστιμότατο ζωμό για να δημιουργήσουμε τη σούπα μας
ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ..
6-8 μεγάλες γαρίδες ή ½ κιλό μικρές γαρίδες (είναι πολύ οικονομικές και θα μας δώσουν νόστιμο ζωμό αφού τα ψάρια μας είναι κατεψυγμένα), 2 κοκκινόψαρα (κατεψυγμένα),
2 μπακαλιαράκια (κατεψυγμένα)
2 κρεμμύδια ξερά ( το ένα ολόκληρο, το άλλο ψιλοκομμένο),
4 καρότα ολόκληρο (τα δύο ολόκληρα, τα άλλα δύο κομμένα σε ροδέλες μέτριες),
σέλερι, ( κλωνάρια και φύλλα),
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
αλάτι χοντρό, κόκκους πιπέρι, 50 ml ούζο, ½ ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό, ελαιόλαδο Μεσσηνίας, 3-4 πατάτες μέτριες κομμένες σε κομμάτια, σαφράν ή κουρκουμά, λίγο τζίντζερ άσπρο πιπέρι,
2 λεμόνια (τον χυμό)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αφήνουμε να ξεπαγώσουν τα ψάρια σε θερμοκρασία δωματίου..( καλό είναι να τα αφήσουμε όλο το βράδυ να ξεπαγώσουν φυσιολογικά.) Τα καθαρίζουμε,τα πλένουμε και τα κόβουμε στα δύο . Τα βάζουμε σε μια πιατέλα τα αλατίζουμε με χοντρό αλάτι , ρίχνουμε ελάχιστο πιπέρι, μισό λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο..Τα αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες… Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα κελύφη τους και ρίχνουμε 2-3 κ. σ ελαιόλαδο.
Τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να φύγει το αλκοόλ
Προσθέτουμε τα 2 ολόκληρα καρότα, το ένα κρεμμύδι ολόκληρο, 2-3 κλωνάρια σέλερι και τοποθετούμε μέσα και τα ψάρια μας (όχι τις γαρίδες) Δεν αλατίζουμε… έχουμε αλατίσει τα ψάρια Ρίχνουμε τόσο νερό όσο να σκεπάζει τα ψάρια μας. Βράζουμε περίπου για μισή ώρα να βράσουν τα ψάρια μας.
Σουρώνουμε το ζωμό και κρατάτε τα ψάρια, , τον ζωμό, το κρεμμύδι και τα καρότα..
Μεταφέρουμε τα ψάρια σε μια πιατέλα και αφαιρούμε τα κόκκαλα… .Τα αφήνουμε στην άκρη
Βάζουμε στο multi τα 2 καρότα και το κρεμμύδι που έβρασαν με τα ψάρια μας και ρίχνουμε 2 κουτάλες ζωμό Τα αλέθουμε. Θα τα ρίξουμε στη ψαρόσουπα στο τέλος.
Πλένουμε καθαρά την κατσαρόλα μας και βάζουμε μέσα 4-5 κ. σ. ελαιόλαδο , το άλλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το πράσο, τα 2 καρότα σε ροδέλες , τις πατάτες, το σέλερι ψιλοκομμένο, την πιπερίτσα τσίλι, λίγο αλάτι (είχαμε αλατίσει και τα ψάρια) , πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 10 -15 λεπτά) Ρίχνουμε και το τζίντζερ
Σβήνουμε με το ούζο. Ρίχνουμε το ζωμό που κρατήσαμε, και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά…
Προς το τέλος ρίχνουμε το σαφράν ή τον κουρκουμά, το περιεχόμενο από το multi που αλέσαμε και αφήνουμε άλλα 5-6 λεπτά να βράσουν. 3 λεπτά πριν κατεβάσουμε την ψαρόσουπα ρίχνουμε τα ψάρια μας και τις γαρίδες. Δεν θέλουν πάνω από 2-3 λεπτά βράσιμο.
Προσθέτουμε λεμόνι και η ψαρόσουπα μας είναι έτοιμη.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

psarosoypa1 psarosoypa2 psarosoypa3 psarosoypa4 psarosoypa5

Με λένε Μαριάννα…
Οι συνταγές μου είναι φτιαγμένες από εμένα με αγάπη .
Λατρεύω την μαγειρική .από μικρό παιδί…αλλά μου αρέσει να παίζω και με τη ζάχαρη και το αλεύρι…Είμαι και λίγο γλυκαντζού ξέρετε.. Η τύχη μου ήταν μεγάλη γιατί λόγω του επαγγέλματός μου και του συζύγου μου ταξίδεψα σε όλη την Ελλάδα..
Αυτό με βοηθησε πολύ να γνωρίσω και να μάθω πολλά που δεν ήξερα.
Αφιέρωσα πολύ από τον ελεύθερο χρόνο μου στα παραδοσιακά φαγητά και τα υπέροχα γλυκίσματα αλλά και προσπάθησα να δοκιμάσω νέα υλικά και να τα φέρω όσο μπορούσα μέσα στο σπίτι μου στην οικογένειά μου
Και τωρα ειμαι εδώ και σας δινω αναλυτικά και χωρις μυστικά τις συνταγές μου.Θα με βρείτε και στη προσωπική σελίδα μου στο facebook Μαγειρεύοντας με την marianna

Δείτε εδω υπέροχες προτάσεις με θαλασσινά

Close