Χαλβάς σιμιγδαλένιος με καρύδι και σάλτσα από ταχίνι και μέλι

Μια συνταγή …να γλύφετε τα δάχτυλά σας!!!

Εκτέλεση
(Για 1 φόρμα)
Για το σιρόπι:
Σε μια μέτρια και βαριά κατσαρόλα ρίχνω όλα τα υλικά και τα αφήνω να βράσουν για 4 – 5 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός), ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα. Αποσύρω από τη φωτιά και σουρώνω το σιρόπι. Το αφήνω κατά μέρος, διατηρώντας το καυτό.
Για το χαλβά:
Καθαρίζω καλά τη βαριά κατσαρόλα όπου έφτιαξα το σιρόπι και ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω πασπαλιστά και σε δόσεις το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει. Καβουρδίζω έτσι το σιμιγδάλι για λίγα λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα απαλό χρυσαφένιο χρώμα και να σκορπίσει το άρωμά του.
Προσθέτω την καρυδόψιχα και συνεχίζω το καβούρδισμα, ανακατεύοντας σχεδόν ασταμάτητα, ώσπου το σιμιγδάλι να σκουρύνει λίγο ακόμη. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω το καυτό σιρόπι, προσεκτικά γιατί πιτσιλίζει.
Ξαναβάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι το σιμιγδάλι να απορροφήσει όλο το σιρόπι, να φουσκώσει και να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αποσύρω και πάλι το σκεύος από τη φωτιά και το σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα. Το αφήνω κατά μέρος για 8 – 10 λεπτά, μέχρι να κρυώσει ελαφρώς και το αδειάζω σε μια φόρμα μπομπέ, ειδική για ζελέ ή χαλβά ή το μοιράζω σε ατομικά φορμάκια ή μπολάκια. Το αφήνω να κρυώσει καλά.
Για τη σάλτσα:
Σε ένα μπολ βάζω την κρέμα γάλακτος, το ταχίνι με μέλι (ή το μείγμα από ταχίνι και μέλι που έφτιαξα με τα δύο ξεχωριστά υλικά) και την κανέλα. Χτυπάω καλά με σύρμα μέχρι να ενωθούν.
Για το σερβίρισμα:
Ξεφορμάρω το χαλβά (σε όποια φόρμα ή φορμάκια τον έχω βάλει) και περιχύνω με τη σάλτσα από μέλι και ταχίνι. Πασπαλίζω με την κανέλα και σερβίρω.

Close