Μυδοπίλαφο σπέσιαλ

Σήμερα συνεχίζουμε με αγαπημένα Σαρακοστιανά.😊😍‪#‎CrazyMOMS‬

Μυδοπίλαφο σπέσιαλ

Συστατικά
1/2 κιλό ψίχα μυδιών (αν βρείτε με κέλυφος καλά μύδια ακόμα καλύτερα αλλά ακολουθείτε άλλη διαδικασία στην εκτέλεση με τα μύδια που δεν άνοιξαν που τα πετάτε κτλ)
2/3 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
2 μικρά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μακρόστενη πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μπαστουνάκια
2 φλυτζάνια του τσαγιού ρύζι για πιλάφι ό,τι προτιμάτε
4 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό και μέσα στο νερό ρίχνουμε και 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
1 φλυτζανάκι του καφέ τσίπουρο με γλυκάνισο
1-2 κύβους ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών αν νηστεύουμε
1/2 φλυτζανιού του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζανιού του τσαγιού μαιντανό ψιλοκομμένο
1κ.γλυκού δυόσμο
1 λεμόνι για σερβίρισμα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια και τα αφήνουμε σε νερό με λίγο ξύδι για 15-20 λεπτά.Τα σουρώνουμε καλά. (Μπορούμε να κρατήσουμε νερό από το σούρωμα τους αντί να βάλουμε ζεστό νερό)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε 2 λεπτά τα μύδια μας και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Στη συνέχεια,σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε και αυτές για 2 λεπτά.
Έπειτα,ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει και σβήνουμε με τσίπουρο με γλυκάνισο.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζεστό νερό με το λευκό κρασί,τους κύβους ζωμού κοτόπουλου ή λαχανικών, και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει, 10 λεπτά και μόλις δέσει λίγο η σάλτσα μας, ρίχνουμε πάλι τα μύδια και βράζουμε για ακόμα 6-7 λεπτά.
Τέλος, 2-3 λεπτά πριν ολοκληρώσουμε το φαγητό μας ρίχνουμε τον άνηθο, τον μαιντανό, τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με λίγο λεμονάκι!

Καλή όρεξη!

 

Close